Naar de navigatie Naar de inhoud

Zakelijke bankgarantie online regelen

Relatiemanager praat met klant op een scheepswerf over garanties

Zekerheid en vertrouwen met een garantie

Een garantie kan soms net dat concurrentievoordeel opleveren. En met onze garanties heeft u meer voordelen:

  • Financiële zekerheid voor uw handelspartner

  • Wereldwijd mogelijk, waar uw handelspartner ook is

  • Eenvoudig online aanvragen

 

Hoe werkt een garantie?

Een garantie is geen betaalmethode. Het biedt de zekerheid dat een afgesproken prestatie wordt geleverd. Zo niet, dan krijgt de tegenpartij een financiële compensatie. Voor iedere garantie geldt: ABN AMRO stelt zich garant!

 

Meest aangevraagde garanties

Dit zijn de garanties die onze klanten het meest aanvragen:

  1. Huurgarantie

  2. Betalingsgarantie

  3. Vooruitbetalingsgarantie

  4. Uitvoeringsgarantie

Vraag een huurgarantie of 1 van de andere garanties aan.

Tarieven

Hieronder ziet u de tarieven van onze garanties.

 

Met welke garantie kunt u uw plannen uitvoeren?

Heeft u een nieuwe handelspartner? Of heeft u binnenkort een transactie waar een groot bedrag mee gemoeid is? Onze garanties zijn geschikt voor bijna elke situatie waarin financiële zekerheid nodig is. Zo verkleint u het risico voor uw klant dat u niet betaalt of niet levert. En bent u een aantrekkelijkere handelspartner. Bekijk het overzicht van garanties.

Bekijk de mogelijkheden van een garantie
 

Eenvoudig online uw garantie aanvragen

Houd alvast uw rekeningnummer, uw bedrijfsgegevens en de gegevens van de begunstigde bij de hand. Nadat we uw volledige aanvraag correct hebben ontvangen, blokkeren we het bedrag voor de dekking van de garantie op uw zakelijke rekening. Dit bedrag komt weer vrij zodra u bericht van ons ontvangt dat de garantie is beëindigd. Let op: alleen op werkdagen wordt uw aanvraag verwerkt.

Uw garantie wijzigen

Alleen als opdrachtgever kunt u een wijziging doorgeven. Dit kan eenvoudig online. Let op: betekent de wijziging een verslechtering van de positie van de andere partij? Dan nemen wij contact op met deze partij om toestemming te vragen. De volgende onderdelen worden wel eens gewijzigd:

  • het bedrag (obligo) van de garantie

  • de looptijd van de garantie

  • de garantietekst.

 

Uw garantie beëindigen

Wilt u een garantie zonder einddatum beëindigen of voordat de looptijd verstreken is? ABN AMRO heeft dan van de begunstigde een afstandsverklaring nodig, eventueel vergezeld van de originele bankgarantie. De begunstigde verklaart zo geen rechten meer te zullen ontlenen aan de garantie en dat ABN AMRO ontslagen is van haar verplichtingen.

Om het u gemakkelijk te maken, kunt u onze standaard afstandsverklaring downloaden. Deze brief kunt u in de meeste gevallen gebruiken; raadpleeg hiervoor de voorwaarden in de garantietekst. Zorg ervoor dat de brief rechtsgeldig is ondertekend door alle betrokken begunstigden op eigen briefpapier en/of voorzien is van een eigen stempel. De begunstigde dient het referentienummer van de garantie te vermelden en deze te richten aan ABN AMRO.

Voor de goede orde: zodra de bevestiging door de bank is ontvangen, kan de begunstigde geen rechten meer ontlenen aan de garantie. Stel uw vraag hierover aan de Servicedesk Garanties.

Uw garantie na beëindiging

Na de einddatum van de garantie hebben we ongeveer 10 dagen nodig om de garantie administratief af te handelen. Dit kan per land en bank verschillen omdat er richtlijnen en procedures kunnen gelden waar ABN AMRO zich aan dient te houden.

Voor garanties die afgeboekt moeten worden vóór de vermelde looptijd in de garantie hebben wij een beëindigingsbevestiging van de begunstigde nodig. Na het afboeken van de garantie wordt het gereserveerde bedrag vrijgegeven.

Brexit

Lees de FAQ over Brexit

Heeft u vragen over de voorbereiding van ABN AMRO op de Brexit? De FAQ geven antwoord op vragen over de voortgang van de Brexit-onderhandelingen en de mogelijke impact op onze dienstverlening.


Hulp nodig? Bel de Servicedesk Garanties. Dat kan elke werkdag van 8.00 tot 17.30 uur.

010 - 402 37 00 (lokaal tarief)

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.