Naar de navigatie Naar de inhoud

Documentair Betalingsverkeer

Beheers of elimineer risico's

Neemt uw bedrijf goederen af van buitenlandse leveranciers? Of levert u goederen of diensten aan het buitenland? Een transactie geeft niet altijd een goede afloop. Zeker niet als u zaken doet met onbekende handelspartners of met economisch minder stabiele landen. Dan kunt u zakelijke risico's beter beperken.

Met Documentair Betalingsverkeer weet u van te voren duidelijk waar, wanneer, in welke valuta en hoe er wordt betaald.

Documentair Incasso

Met een Documentair Incasso heeft u als exporteur de zekerheid dat de importeur pas over de handelsdocumenten - en dus de goederen beschikt, als u zijn betaling heeft ontvangen.

Een Documentair Incasso is een manier van betalen. Het is geen garantie dat de afnemende partij betaalt. Het debiteurenrisico blijft voor uw rekening.

Hiermee weet de exporteur zeker dat de importeur de handelsdocumenten pas krijgt als deze betaald heeft. De exporteur draagt het debiteuren-, bank- en landenrisico.

Documentair Krediet

Met een Documentair Krediet stelt de importeur het transactiebedrag aan u ter beschikking via zijn bank voordat de goederen worden geleverd. De bank neemt dus het debiteurenrisico van u over. Zodra u aan uw verplichtingen heeft voldaan, ontvangt u het geld.

Het Documentair Krediet is een betaalmethode. Hiermee sluit u het risico uit dat de importeur niet betaalt.

Garanties

Een garantie is voor alle partijen een veelgebruikte stok achter de deur. Het is geen betaalmethode, maar u geeft hiermee uw handelspartner de zekerheid van financiële compensatie als u onverhoopt uw verplichtingen niet nakomt.

Importeurs vragen bijvoorbeeld vaak om een bankgarantie, zodat ze zeker weten dat de exporteur levert wat deze heeft beloofd.

Vragen of advies? Neem contact op met de adviseurs van de afdeling Trade Client Service.

010 - 402 54 44 (lokaal tarief)

Betalen met iDEAL via de app

Tip: dit kan ook zonder e.dentifier

Mobiel betalen via iDEAL

Snel online iets betalen? Alleen via de app kunt u zonder e.dentifier betalen via iDEAL. Bevestigen met uw identificatiecode is genoeg. Dat is makkelijk! Dit kan zolang het bedrag binnen uw daglimiet blijft.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube