Naar de navigatie Naar de inhoud

Business Card

Vrouw betaalt haar online aankopen met de Business Card

Zakelijke creditcard voor het mkb

Voor € 30,- per jaar per kaart

 • Wereldwijd betaalgemak
 • Met 180 dagen Aankoopverzekering
 • Inzage in de transacties van alle kaarthouders

De voordelen van de Business Card

Zakelijke creditcard voor u en uw personeel, voor € 30,- per jaar per kaart:

- Wereldwijd geaccepteerde Mastercard van ICS, geschikt voor contactloos betalen
- Eenvoudig via ICS online extra kaarten voor uw personeel aanvragen
- 24/7 online inzage in uw transacties en die van uw medewerkers
- Met 180 dagen Aankoopverzekering, Aflevergarantie en 24/7 Fraudepreventie
- Exclusief voordeel bij ICS-partners zoals Hertz Autoverhuur en Travelbags
bekijk alle details

Voor wie is de Business Card?

Voor ondernemers met personeel (met een eenmanszaak, bv, nv, cv, vof, maatschap, vereniging, stichting of andere ondernemingsvorm, die langer dan 1 jaar staat ingeschreven bij de KvK).

Bent u (startend) zzp'er met een eenmanszaak en heeft u maar 1 kaart nodig? Dan is er speciaal voor u de Professional Card.

Inzage in de transacties van uw medewerkers

U kunt de Business Card aanvragen voor uw bedrijf en voor uw personeel. Als contactpersoon van uw bedrijf heeft u inzicht in alle transacties, bestedingsruimtes en rekeningoverzichten van alle kaarthouders. Zo bent u altijd op de hoogte van alle uitgaven.

 

Uw aankopen en reizen goed verzekerd

Laat u die gloednieuwe laptop vallen? Dankzij de 180 dagen Aankoopverzekering is vrijwel alles wat u online of in de winkel met de creditcard koopt, verzekerd tegen verlies, diefstal en schade. Maakt u kosten omdat uw vlucht of bagage is vertraagd? Ook dan kunt u rekenen op vergoeding.

Bepaal zelf de creditcard-instellingen

Pas aan naar uw eigen wensen:

 • De dag waarop de maandrekening wordt opgemaakt.

 • De maximale limiet per creditcard.

 • Of u de Engelse of Nederlandse taal instelt.

 
Business Card

Wereldwijd veilig betalen, ook online

Omdat de Business Card een Mastercard is, kunt u wereldwijd én online veilig betalen. U beveiligt met de SecureCode uw online aankopen met een extra wachtwoord. Ontdekt ICS verdachte betalingen op uw account? Dan krijgt u hiervan direct een melding. Ook betaalt u nooit voor artikelen die u niet geleverd krijgt dankzij de Aflevergarantie. Meer weten.

Alle kenmerken van de Business Card

Wat is een Business Card?

Een zakelijke creditcard voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. U en uw medewerkers kunnen hiermee in binnen- en buitenland betalen en geld opnemen.

Voor wie?

Voor ondernemers die meer dan 1 creditcard nodig hebben:

 • met een eenmanszaak, maatschap, bv, nv, cv, vof, coöperatie, Ltd, vereniging, stichting of een andere ondernemingsvorm;

 • die zakelijk bankieren bij ABN AMRO. Bankiert u momenteel niet bij ons? U vraagt uw zakelijke rekening in 5 minuten online aan. Ook kunt u eenvoudig overstappen via de gratis Overstapservice.

 • Heeft u een (startende) eenmanszaak en heeft u niet meer dan 1 creditcard nodig? Dan is er voor u speciaal de Professional Card.

Wanneer kan ik een Business Card aanvragen?

U kunt een Business Card aanvragen als:

 • uw bedrijf langer dan 12 maanden ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel;

 • de eigenaren, vennoten en/of maten minimaal 18 en maximaal 70 jaar oud zijn;

 • uw bedrijf in Nederland gevestigd is;

 • u zakelijk bankiert bij ABN AMRO.

Hoe vraag ik een Business Card aan?

Afhankelijk van de ondernemingsvorm van uw bedrijf, vraagt u de Business Card online of telefonisch aan.

 • Online: U kunt uw Business Card online aanvragen als u een eenmanszaak heeft of de enige directeur/DGA in uw bv bent.

 • Telefonisch: Heeft uw bedrijf een andere ondernemingsvorm? Dan kunt u de Business Card telefonisch aanvragen. Zo kunnen we u nog wat specifieke vragen stellen om uw aanvraag direct in behandeling te nemen. Belt u ons daarom via 088 - 226 26 26 (elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.30 uur).

Hoe vraag ik een extra card aan?

Heeft u al een Business Card en wilt u 1 of meer extra creditcards aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur dit ondertekend op naar het (e-mail)adres dat vermeld staat op het aanvraagformulier:

Voorwaarden

De zakelijke creditcards van ABN AMRO worden uitgegeven door International Card Services B.V. te Diemen (ICS).

Exclusief voordeel

Als klant van ABN AMRO geniet u van exclusief voordeel bij partners van ICS. Bekijk de actuele ICS-aanbiedingen.

Inbegrepen verzekeringen en garanties

Voor uw (online) aankopen en zakenreizen:

 • Aankoopverzekering :
  Vrijwel alle aankopen met uw creditcard zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

 • SafeGuard Support: 

  Wereldwijde hulpverlening bij calamiteiten tijdens een reis. (Voorschotten tot maximaal
   € 4.600,- en juridische bijstand tot maximaal € 1.400,-.) 

 • Aanvullende reisongevallenverzekering :
  De verzekering keert maximaal € 115.000,- uit bij overlijden en bepaalde vormen van invaliditeit ten gevolge van een ongeval met een openbaar vervoermiddel, huurauto of gehuurd vliegtuig waarvan de kosten met de Business Card zijn betaald.

 • Bagagevertragingsverzekering (bij lijnvluchten):

  • Van 4 tot 48 uur vertraging: uw noodzakelijke aankopen (kleding en toiletartikelen) worden vergoed tot maximaal € 140,-.
  • Meer dan 48 uur vertraging: een bijkomende vergoeding van maximaal € 410,- per reisgezelschap.

 • Vluchtvertragingsverzekering (bij lijnvluchten):
  Is uw vlucht meer dan 4 uur vertraagd? Dan krijgt u de kosten van maaltijden (eten en drinken) tot € 140,- vergoed.

 • Aflever- en  Internetgarantie
  Aflevergarantie: Het kan gebeuren dat een artikel dat u online met uw creditcard heeft gekocht, niet wordt geleverd. U neemt dan eerst contact op met de leverancier. Komt u er samen niet uit? Dan draait ICS de betaling voor u terug, zodat u niets betaalt.

  Internetgarantie: Beschermt u tegen internetfraude. Als blijkt dat iemand misbruik heeft gemaakt van uw creditcardgegevens en hier online aankopen mee heeft gedaan, krijgt u uw geld terug.

 • 24/7 Fraudepreventie :
  ICS houdt dag en nacht de betalingen bij die met uw creditcard worden gedaan. Als zij serieuze vermoedens hebben dat er iets verdachts gebeurt, nemen zij onmiddellijk contact met u op. Als blijkt dat er fraude is gepleegd met uw creditcard, krijgt u uw geld terug.

 • Mastercard SecureCode :
  Met de Mastercard SecureCode (ook bekend als 3D Secure) is uw online betaling extra veilig. Het is een persoonlijk wachtwoord, net als uw pincode. Alleen u kent deze code. Hij is en blijft dus onzichtbaar voor de winkeliers.

Kosten

 • € 30,- per Business Card per jaar.

 • Geld opnemen via een geldautomaat of aan de balie in binnen en buitenland: 4% van het opgenomen bedrag met een minimum van € 4,50. Ook een bank kan kosten in rekening brengen.

 • Het rentetarief bij te late betaling is 14% op jaarbasis over het openstaande bedrag +  € 5,-.

 • Emergency Cash: € 100,- per opname.

 • Emergency Card Replacement Service: € 150,- per creditcard (dit zijn de kosten voor de aanvraag van een vervangende creditcard in het buitenland).

 • Aanvraag kopie rekeningoverzicht: € 5,- per maandoverzicht.
  U kunt uw rekeningoverzichten ook gratis online downloaden of standaard per post ontvangen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.  

 • Elke maand betaalt u uw transacties via een automatische incasso. Hiervan ontvangt u een papieren opgave.

 • Een onterechte betaling kunt u binnen 30 dagen na de datum van uw maandopgave terug laten boeken. ICS Business Card Services onderzoekt vervolgens of deze terugboeking correct is. Als dit niet zo is, wordt de betaling alsnog in rekening gebracht, vermeerderd met eventuele kosten.

 • U kunt kiezen voor de verzekering tegen Ongeoorloofd Gebruik. Hiermee is uw bedrijf verzekerd tegen misbruik van de creditcard door uw medewerkers. Kosten: € 2,50 per creditcard.

Hoeveel kan ik maandelijks uitgeven?

De bestedingslimiet is standaard € 2.500,-. U kunt zelf een hogere of lagere limiet aanvragen bij de Business Card Servicedesk van ICS via 020 - 66 03 772 (lokaal tarief). Bij een hoger limiet beoordeelt ICS of dit limiet mogelijk is.

Hoe kan ik betalen?

U kunt telefonisch betalen en betalen via betaalautomaten en internet. Dit kan tot de limiet die u heeft. U kunt uw creditcard gebruiken op locaties met het MasterCard-logo. Dit logo staat ook op de voorkant van uw creditcard.

Contant geld opnemen

Maximum ATM:
€ 3000,-  per dag en € 5.500,- per 7 dagen.
Maximum balie:
€ 10.000,- per dag en € 25.000,- per 7 dagen.

Handleiding

Onze relatie met ICS

ICS is een 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. ICS geeft alle creditcards van ABN AMRO uit en verzorgt de hele dienstverlening, waaronder de acceptatie van aanvragen.

CRS

Sinds 2016 is ABN AMRO wettelijk verplicht om na te gaan waar klanten fiscaal gevestigd zijn. Daarom stellen wij hier vragen over aan onze bestaande klanten bij de aanvraag van een nieuwe creditcard. U bent dan namelijk een nieuwe klant voor International Card Services B.V. (ICS), de uitgevende financiële instelling van creditcards voor ABN AMRO. Lees meer over Common Reporting Standard (CRS).

Depositogarantiestelsel

Tegoeden op de Professional Card vallen onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als een bancaire instelling zoals International Card Services BV (ICS), niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel vindt u in het Informatieblad depositogarantiestelsel

Tegoeden op een creditcard van ICS zijn beschermd door het depositogarantiestelsel tot een bedrag van € 100.000,- per hoofd kaarthouder. Heeft een hoofd kaarthouder meerdere creditcards (uitgegeven door ICS), dan geldt het totale positieve saldo van alle cards. Tegoeden boven de grens van € 100.000,- vallen niet onder de bescherming van het depositogarantiestelsel.

Vragen of advies?

 • Heeft u vragen over het aanvragen van de Business Card? Bel dan met de adviseurs van MKB Banking via 088 - 226 26 26 (elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.30 uur).

 • Heeft u vragen over het gebruik van de Business Card? Bel de Business Card Servicedesk van ICS via 020 - 66 03 772 (lokaal tarief). Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.