Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat moet ik doen met vals geld?

Een verdacht biljet in uw afstorting

Het kan zijn dat wij een verdacht biljet in uw afstorting vinden. Wij zijn dan wettelijk verplicht het verdachte biljet zo snel mogelijk bij De Nederlandse Bank in te leveren. Daar onderzoekt men de echtheid van een biljet. Is het inderdaad vals? Dan wordt het helaas niet vergoed. U krijgt dan persoonlijk bericht van ons. Is het toch niet vals? Dan krijgt u het biljet of de tegenwaarde daarvan terug via De Nederlandse Bank.

 

U twijfelt over de echtheid van een biljet

  • Neem een biljet waarover u twijfelt niet aan. 

  • Raad uw klant aan om het biljet naar de politie te brengen als hij informatie over de herkomst van het biljet heeft. 

  • Heeft uw klant geen informatie over de herkomst van het biljet? Raad hem dan aan het biljet bij zijn eigen bank in te leveren of het naar De Nederlandsche Bank te sturen. 

 

Een verdacht biljet in uw kassa?

Lever het biljet in bij een kantoor van ABN AMRO. U ontvangt een bewijs van afgifte. Beschikt u over bruikbare informatie over de herkomst en de aanbieder van het biljet? Doe dan aangifte bij de politie. 

U kunt het biljet ook meteen opsturen naar De Nederlandsche Bank. Dat doet u via het formulier ´Inzending verdachte eurobankbiljetten'.

Waar u ook voor kiest, een vals biljet krijgt u niet vergoed. Blijkt het toch echt te zijn? Dan ontvangt u het biljet of de tegenwaarde terug.

 

Verzekerd tegen vals geld

U kunt zich tot € 5000,- per kalenderjaar verzekeren tegen schade door valse eurobiljetten. Vals geld is namelijk een bijzondere dekking van de BedrijfsPolis.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.