Naar de navigatie Naar de inhoud

Negatief reisadvies?

Uw reisverzekering bij een reis naar een land of gebied met het advies om er niet naar toe te gaan

Het kan voorkomen dat u een reis heeft geboekt naar een land of gebied waarvan het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert  om er niet heen te reizen. U wilt uw reis dan annuleren. Maar heeft u dan met uw reisverzekering recht op een schadevergoeding? Dat verschilt per geval.

 

Voor welke landen/gebieden is het advies om er niet heen te reizen?

Reizen worden afgeraden als het onrustig is in een land of een gebied. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft advies over landen of gebieden waar u beter niet heen kan reizen. U kunt op de website van de Rijksoverheid controleren of uw bestemming veilig wordt gevonden. U kunt ook de Reisadvies-app op uw smartphone installeren als u regelmatig reist.

 

Wat kunt u doen bij een reis naar een land dat afgeraden wordt?

Moet u uw reis naar een gebied dat afgeraden wordt annuleren? Dan is het van belang te weten hoe u uw reis heeft geboekt.

  • Heeft u een reis geboekt via een reisorganisatie?
    Neemt dan altijd contact op met de reisorganisatie als u wilt annuleren, uw reis wilt
    afbreken of als u door de omstandigheden extra kosten heeft gemaakt.

  • Heeft u niet geboekt via een reisorganisatie?
    Heeft u uw reis zelf samengesteld en heeft u een reisverzekering bij ABN AMRO? Dan kunt u op verschillende manieren uw schade aan ons doorgeven

Het is niet zeker dat uw schade wordt vergoed bij een reis naar een gebied of land dat ontraden wordt. Er wordt per geval bekeken wat er mogelijk is om u zo goed mogelijk te helpen

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers