Naar de navigatie Naar de inhoud

Veelgestelde vragen - Fiscaal en vermogen

Rechtsbijstandverzekering - Fiscaal en vermogen

 • Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met een aanslag van de Belastingdienst?

  Bezwaar
  Bent u het niet eens met een beslissing van de Belastingdienst? Dan kunt u meestal bezwaar maken. Kijk op uw aanslag hoe u dit moet doen. Onderbouw uw bezwaarschrift zoveel mogelijk met bewijzen. Let op dat u uw bezwaarschrift binnen 6 weken na de datum die op de aanslag staat indient.

  Bezwaarcheck
  Op de site van de Belastingdienst kunt u een bezwaarcheck doen. Met deze check kunt u nagaan of bezwaar maken zinvol is. Bekijk de bezwaarcheck van de Belastingdienst.

  Beroep
  Bent u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaarschrift? Dan heeft u nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de rechtbank. In de beslissing staat vermeld binnen welke termijn u het beroepschrift moet indienen. Ook staat daarin vermeld waar u het beroep naar toe moet sturen. Tegen de uitspraak van de rechtbank kunt u eventueel nog in hoger beroep gaan bij het Gerechtshof.

 • Waar kan ik terecht met een klacht over het beleggingsadvies?

  Bent niet juist behandeld bent door een tandarts, arts, ambtenaar of bank? Dan kunt u een klacht indienen. Er zijn verschillende klachtencommissies.

  Klacht financiële instelling
  Voor een klacht of een geschil over verzekeringen, leningen, hypotheken of beleggingen kunt u naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). De eerste stap is een klacht bij de financiële dienstverlener zelf. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u terecht bij het Kifid.

Al vakantieplannen voor 2017?

Kies uw reisverzekering

Man en vrouw krijgen uitleg

Ontdek welke reisverzekering het beste bij u past. Met ons &Meer klantprogramma krijgt u nu € 5,- cadeau bij een kortlopende reisverzekering en € 10,- cadeau bij een doorlopende reisverzekering.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief