Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Laptopverzekering (PC-verzekering)

Wat is de Laptopverzekering?

De Laptopverzekering is de PC-verzekering van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Hiermee verzekert u uw computer tegen diefstal en schade. Ook als u deze schade zelf heeft veroorzaakt. Uw laptop en tablet (bijvoorbeeld iPad) zijn ook buitenshuis wereldwijd verzekerd tegen diefstal, schade en ook tegen verlies. De ABN AMRO Laptopverzekering (PC-verzekering) is een onderdeel van de ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering.

Voor wie?

De ABN AMRO Laptopverzekering (PC-verzekering) kan interessant zijn als:

 • u in bezit bent van een computer, laptop of tablet en deze uitsluitend particulier gebruikt en wilt verzekeren tegen schade en diefstal.

 • u wilt dat uw apparatuur ook verzekerd is buiten uw woning. Bijvoorbeeld als u uw apparatuur meeneemt op vakantie.

 • u wilt dat uw apparatuur ook verzekerd is tegen verlies. 

  U kunt de ABN AMRO Laptopverzekering alleen aanvragen als u een ABN AMRO Studentenverzekering, ABN AMRO Inboedelverzekering en/of ABN AMRO Studentenpakket (voor thuiswonende studenten) heeft.
  Heeft u al een ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering? Breid deze dan uit met uw computerapparatuur. Een losse ABN AMRO Laptopverzekering is dan niet nodig.

  U heeft bij deze verzekering een ABN AMRO Betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering.

Wat doen we met uw gegevens?

Bekijk de privacyverklaring (pdf, 261kB). Hierin leest u wat we doen met uw gegevens.

Wat is verzekerd?

Verzekerd zijn (alleen voor particulier gebruik):

 • Personal computers (desktops)

 • Laptops

 • Tablets

 • Handhelds (geen mobiele telefoons)

 • Randapparatuur

 • Informatiedragers (bijvoorbeeld usb-sticks).

  In uw woning of wereldwijd
  Personal computers (desktops), randapparatuur en informatiedragers zijn alleen op uw woonadres in Nederland verzekerd. Laptops en handhelds zijn wereldwijd verzekerd.

  Verzekerde bedragen  
  U bent verzekerd voor de waarde die op de originele aankoopbon staat. Bij schade moet u een originele aankoopbon kunnen laten zien. Bij het afsluiten van de verzekering mag de apparatuur niet ouder zijn dan 1 jaar.               

Wat is niet verzekerd?

Schade door diefstal en/of vermissing van uw laptop, tablet of handheld is niet verzekerd als u deze onbeheerd heeft achtergelaten in een onbewoond gebouw, in een voertuig en/of vaartuig.


Kijk voor een volledig overzicht naar artikel 2B van de voorwaarden (pdf, 350kB) ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering.

Kosten

 • Premie
  - U betaalt € 2,53 per maand per verzekerd bedrag van € 1.000,- voor uw handheld, tablet en laptop met randapparatuur
  - U betaalt € 1,52 per maand per verzekerd bedrag van € 1.000,- voor uw desktop met randapparatuur.
  - De minimumpremie is € 1,91 per polis per maand.
  - U betaalt de premie per jaar. Wij schrijven de premie automatisch van uw rekening af.

 • Poliskosten  
  U krijgt één polis per verzekering. U betaalt slechts één keer poliskosten. De poliskosten zijn € 4,39 (inclusief assurantiebelasting). Omdat u al een andere verzekering heeft, betaalt u voor de ABN AMRO PC Verzekering geen extra poliskosten.

 • Administratiekosten
  Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. Is dit de eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schadeverzekeringen schrijven we in één keer van uw rekening af.

 • Korting
  De ABN AMRO PC Verzekering is een pakketverzekering. Als u meerdere pakketverzekeringen heeft via ABN AMRO, dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen. Uw korting kan oplopen tot maar liefst 5%. Het is dus heel voordelig om al uw verzekeringen onder te brengen via ABN AMRO. Wij storten het kortingsbedrag jaarlijks achteraf op uw rekening.

 • Assurantiebelasting
  Over de premie van de ABN AMRO PC Verzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

 • Eigen risico 
  U heeft geen eigen risico

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf of u de verzekering direct of in de toekomst wilt laten ingaan. Vergeet niet dat uw apparaat maximaal 1 jaar oud mag zijn op het moment dat u de verzekering afsluit.

Niet akkoord? Stuur de polis terug
Na ontvangst van uw polis heeft u 14 dagen de tijd om de verzekeringsovereenkomst kosteloos te ontbinden. Dit doet u door de polis binnen 14 dagen terug te sturen.

Wanneer kunt u opzeggen?

U mag uw verzekering dagelijks, zonder opgave van redenen opzeggen.

Aanvullende informatie

Onze dienstverlening
ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat: Informatieblad Schadeverzekeringen (pdf, 488kB).

Hoe kan ik deze verzekering aanpassen of opzeggen?

Wilt u uw verzekering aanpassen? Bel dan met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).
Wilt u uw verzekering opzeggen? Vul het formulier in.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

 • Bij schade door brand, diefstal en storm
 • 24/7 schadehulp
 • Eerste jaar 20% hypotheekkorting