Autoverzekering tot 4 december 2017

Uit de verkoop

De ABN AMRO Autoverzekering verzekert u tegen schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en is verplicht voor elke auto. 

De ABN AMRO Autoverzekering is vernieuwd per 4 december 2017.

Niet meer aangeboden

U kunt uw versie van de Autoverzekering niet meer afsluiten bij ABN AMRO. Heeft u vragen over uw lopende polis? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Hieronder vindt u de voorwaarden van de Autoverzekering vóór 4 december 2017: 

Zo werkt uw autoverzekering

De ABN AMRO Autoverzekering verzekert uw auto die u als particulier koopt en gebruikt. De ABN AMRO Autoverzekering verzekert u tegen schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. 

U kunt uw verzekering op 2 manieren uitbreiden:

 1. U kunt uw eigen auto extra verzekeren tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren (WA + Beperkt Casco)
 2. U kunt uw auto all-risk verzekeren. Dan is uw auto ook verzekerd als u zelf de schuldige bent bij een botsing (WA + Volledig Casco)

Schadevrije jaren en no-claimtabel

Wilt u weten hoe uw schadevrije jaren voor de Autoverzekering tot 4 december 2017 worden berekend? Bekijk de uitleg over schadevrije jaren. Ook vindt u hier een uitleg over de no-claimtabel.

No-claimregeling tweede gezinsauto

Bekijk de no-claimregeling voor een tweede gezinsauto. In de no-claimtabel ziet u welk percentage van de premie u betaalt voor uw autoverzekering.

Uw autoverzekering omzetten

U kunt uw autoverzekering omzetten naar de nieuwe autoverzekering. Neem contact op met een van onze adviseurs via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). Zij helpen u graag verder.

Meer informatie

ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat in het Informatieblad Schadeverzekeringen.

Veelgestelde vragen

Er zijn drie verschillende dekkingen voor uw autoverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) 
 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Beperkt casco 
 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Volledig casco (Allrisk) 

Welke verzekering voor u het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: De leeftijd van uw auto, de waarde van uw auto en het risico dat u wilt verzekeren.

Hieronder leest u wanneer u niet verzekerd bent. Dit zijn voorbeelden. Lees de voorwaarden voor een volledig overzicht. 

ABN AMRO Autoverzekering

 • Schade die is ontstaan in een land dat niet op de groene kaart staat of hierop is doorgestreept
 • De aansprakelijkheid van een persoon die uw auto heeft gestolen of met geweld heeft meegenomen
 • Schade aan de bestuurder van uw auto

Kijk voor een volledig overzicht op pagina 3 van de Voorwaarden Autoverzekering

ABN AMRO Autoverzekering - Autorechtsbijstand

 • Rechtsbijstand bij een conflict, waarvoor u zonder toestemming van ARAG een ander ingeschakeld heeft voor rechtsbijstand
 • Rechtsbijstand bij een conflict door een gebeurtenis die voor het begin van uw verzekering te voorzien was
 • Rechtsbijstand bij een conflict dat is ontstaan doordat u uw auto bestuurt en dit niet mag volgens de wet

Kijk voor een volledig overzicht op pagina 2 van de Voorwaarden Autoverzekering Autorechtsbijstandverzekering

ABN AMRO Autoverzekering - Ongevallen inzittenden

 • Schade die is ontstaan terwijl de bestuurder van uw auto volgens het recht, wetten of regels van de overheid niet mag rijden
 • Schade die is ontstaan tijdens deelname aan een snelheidswedstrijd of terreinrijden
 • Schade van een inzittende die niet op een normale zitplaats zit

Kijk voor een volledig overzicht op pagina 2 van de Voorwaarden Autoverzekering Ongevallen inzittendenverzekering

ABN AMRO Autoverzekering - Pechhulp

 • Bij pech die is ontstaan of veroorzaakt na de 60ste dag van een reis
 • Bij pech als uw auto geen geldig APK-keuringsbewijs heeft en dit volgens de wet wel moet
 • Bij pech waarvoor wij eerder hulp hebben gegeven. En u heeft de oorzaak van de pech daarna niet vakkundig laten repareren

Kijk voor een volledig overzicht op pagina 2 van de Voorwaarden Autoverzekering Pechhulpverzekering.

Autorechtsbijstandverzekering

Deze verzekering dekt de juridische kosten van behandeling en advies bij een conflict over schade aan of met de auto. Hieronder valt ook het claimen van smartengeld of een vergoeding voor inkomstenderving als gevolg van een auto-ongeval. De premie is € 3,63 per maand, incl. 21% assurantiebelasting. 

Bekijk de Voorwaarden Autorechtsbijstandverzekering

Ongevallen inzittendenverzekering 

Deze verzekering keert geld uit bij blijvende invaliditeit of bij overlijden. Bij blijvende invaliditeit zijn maximaal 8 personen verzekerd. De premie is € 2 per maand, incl. 21% assurantiebelasting. 

Bekijk de Voorwaarden Ongevallen inzittendenverzekering.

Pechhulpverzekering Nederland

Deze verzekering geeft recht op hulp bij pech in heel Nederland inclusief uw woonplaats als uw auto door een storing niet meer verder kan rijden. De premie is € 6,05 per maand, incl. 21% assurantiebelasting.

Bekijk de Voorwaarden Pechhulpverzekering.

Pechhulpverzekering Buitenland

Deze verzekering geeft recht op hulp bij pech in het buitenland als uw auto door een storing niet meer verder kan rijden. Als de bestuurder uitvalt wordt er gezorgd voor een vervangende bestuurder en/of het transport van de auto naar Nederland. Ook het transport van andere reizigers en een aanhanger worden door deze verzekering verzorgd. De premie is € 2,24 per maand, incl. 21% assurantiebelasting.

Bekijk de Voorwaarden Pechhulpverzekering.

U heeft geen eigen risico als u gebruik maakt van de ABN AMRO Schade Service. Er gelden echter uitzonderingen bij schade door (poging tot) diefstal, inbraak of joyriding en bij ruitschade. 

 • Bij schade door (poging tot) diefstal of joyriding heeft u soms een eigen risico 
 • Uw auto voldoet aan de beveiligingsvoorwaarden? Dan heeft u geen eigen risico
 • Uw auto voldoet niet aan de beveiligingsvoorwaarden? Dan heeft u een eigen risico van 2,5% van de oorspronkelijke cataloguswaarde. Met een minimum van € 375 per gebeurtenis.
 • Lees hierover meer onder het kopje 'beveiligingsvoorwaarden'. 
 • Bij schade aan een autoruit heeft u altijd een eigen risico:
  - Gebruikt u bij schade aan een autoruit de ABN AMRO Schade Service? Dan is uw eigen risico bij ruitvervanging € 75.
  - Gebruikt u de ABN AMRO Schade Service niet? Dan is uw eigen risico € 150.

Premie

De premie hangt af van wat u heeft verzekerd:

 • Alleen WA
 • WA + Beperkt Casco (tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren)
 • WA + Volledig Casco (U kunt uw auto all-risk verzekeren. Dan is uw auto ook verzekerd als u zelf de schuldige bent bij een botsing. (WA + Volledig Casco)

Afsluitkosten

Voor de ABN AMRO Autoverzekering betaalt u € 9,98 afsluitkosten (inclusief 21% assurantiebelasting). U betaalt deze kosten voor het aanmelden bij de RDW en het toesturen van de groene kaart en het Europese schadeformulier. 

Administratiekosten

Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. Is dit uw eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schadeverzekeringen wordt in één keer van uw rekening afgeschreven.

Poliskosten

Voor de ABN AMRO Autoverzekering betaalt u geen poliskosten. Assurantiebelasting Over de premie van de ABN AMRO Autoverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Korting

De ABN AMRO Autoverzekering is een pakketverzekering. Heeft u meerdere pakketverzekeringen via ABN AMRO afgesloten? Dan krijgt u pakketkorting. Verzekert u een tweede auto ook via ons? Dan telt deze als extra verzekering mee. Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen. Uw korting kan oplopen tot 5%. Het is dus heel voordelig om al uw pakketverzekeringen onder te brengen via ABN AMRO. Zij storten het kortingsbedrag jaarlijks achteraf op uw rekening.