Naar de navigatie Naar de inhoud

Inboedelverzekering

Stel in nieuwe woning

Waarom een inboedelverzekering van ABN AMRO?

 • Goed verzekerd tegen schade door brand, inbraak en storm. 
 • Standaard een garantie tegen onderverzekering.
 • 20% korting als uw huis beveiligd is tegen inbraak.
 • U bepaalt zelf hoe u uw inboedel wilt verzekeren.
 • 24/7 hulp bij schade.

Bereken uw premie in 2 minuten

Wat is wel en niet verzekerd?

Kopie van Inboedelverzekering - tabel - wel of niet verzekerd
Meer over wat wel en niet verzekerd is (pdf, 730kB)

Direct aanvragen

Uw spullen goed verzekerd

Er wordt ingebroken en uw mooie televisie is verdwenen. Of een vlam in de pan zorgt voor brand. U moet er niet aan denken. Met de ABN AMRO Inboedelverzekering verzekert u uw inboedel tegen schade door brand, diefstal en storm. Zo beschermt u uw meubilair, elektronische apparatuur of bijvoorbeeld sieraden. Ook schade aan inboedel in een ander gebouw zoals een schuur is verzekerd tot maximaal € 5.000. Bekijk wat wel en niet verzekerd is (pdf, 730kB).

Nooit onderverzekerd

Met de ABN AMRO Inboedelverzekering bent u nooit onderverzekerd. U krijgt namelijk standaard een garantie tegen onderverzekering. Geen zorgen dus dat u meteen uw verzekering moet aanpassen als u nieuwe spullen koopt voor uw woning. Bovendien kunt u ook uw spullen buitenshuis verzekeren met de extra buitenshuisdekking.

bereken en vraag aan

Korting op uw inboedelverzekering

Als uw woning is beveiligd tegen inbraak, ontvangt u 20% korting op de premie voor de Extra Uitgebreide of All Riskdekking. Dit geldt ook voor de premie van de glasdekking. U heeft hiervan wel een bewijs, zoals een borg certificaat of keurmerk nodig. 

Heeft u een ABN AMRO hypotheek? Dan ontvangt u 10% korting op de premie voor de Extra Uitgebreide of All Riskdekking en de uitbreiding met glasdekking. 

bereken en vraag aan

Stel zelf uw inboedelverzekering samen

U bepaalt zelf hoe u uw inboedelverzekering samenstelt. De standaard dekking is Extra Uitgebreid. Hiermee bent u verzekerd voor schade ontstaan door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag, storm, neerslag en diefstal. U kunt er ook voor kiezen om de All Riskdekking te nemen. U bent dan verzekerd voor bijna alle andere gebeurtenissen. Zoals de schade die u per ongeluk aan uw inboedel veroorzaakt door vallen of stoten. Schade door opzet of nalatigheid is nooit verzekerd. Kijk voor een volledig overzicht van wat wel en niet is gedekt in de voorwaarden. (pdf, 730kB)

bereken en vraag aan

Kostbaarheden verzekeren?

Uw kostbaarheden zijn in uw inboedelverzekering verzekerd tot een waarde van € 7.000 per categorie. Er zijn 5 categorieën. Heeft u spullen die meer waard zijn? Dan is het handig om de aanvullende kostbaarhedenverzekering aan te vragen. Bijvoorbeeld als uw kunstcollectie meer waard is dan € 7.000. Of als u dure muziekinstrumenten of geluidsapparatuur heeft. Ook zijn sommige spullen dan buitenshuis verzekerd. Lees meer over de kostbaarhedenverzekering.

24/7 hulp bij schade

De ABN AMRO Hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar:

 • Vanuit Nederland: 038 - 49 67 123 (gebruikelijke belkosten) 

 • Vanuit het buitenland: +31 26 400 23 45

Zet voor de zekerheid deze telefoonnummers in uw mobiele telefoon.

Lees meer over schade melden

Wilt u weten hoe schade melden werkt?

Bekijk hieronder de interactieve video.

Schade melden bij ABN AMRO: snel en vakkundig

Handige weetjes

- Hang goed werkende rookmelders op verschillende verdiepingen van het huis. Denk ook aan een   koolmonoxidemelder. Vervang de batterijen ieder jaar.
- Zorg voor een blusdeken op een zichtbare plek in de keuken.
- Plaats een brandblusser in de hal of gang en laat die een keer per jaar controleren.
- Breng goede kitnaden aan in de keuken tussen het aanrechtblad en de muur. En controleer deze regelmatig en houd ze goed schoon. Dit verkleint het risico op lekkage.
- Doe hetzelfde in de badkamer bij het bad, de douche en de wastafel.
- Controleer regelmatig de dakgoten en verwijder bladeren en vogelnestjes.

Lees meer handige tips

Top 3 meestgestelde vragen

 • 1. Wat dekt de ABN AMRO Inboedelverzekering buiten de woning?

  Er kan buiten uw woning iets gebeuren met uw inboedel waardoor u schade heeft. Bijvoorbeeld door brand of diefstal. In de volgende situaties zijn uw spullen ook buiten uw woning gedekt door uw ABN AMRO Inboedelverzekering: 

  • Bevindt uw inboedel zich in een ander gebouw in Nederland? Dan heeft u een (standaard) Extra Uitgebreide dekking tot maximaal € 5.000 per gebeurtenis.
  • Tijdens een verhuizing zijn uw spullen gewoon op beide locaties verzekerd. 
  • Bevindt uw inboedel zich in Nederland in een afgesloten motorrijtuig of vaartuig? Dan heeft u een Extra Uitgebreide dekking tot maximaal € 250 per gebeurtenis.
  • Spullen in uw tuin, zoals tuinmeubels, vallen ook onder uw inboedelverzekering. 
  Heeft u kostbare inboedel (bijvoorbeeld een verzameling of juwelen) extra verzekerd op de inboedelverzekering? Dan is deze kostbare inboedel buiten de woning wereldwijd allrisk verzekerd. En tot maximaal het bedrag dat op uw polis staat. Kijk voor een volledig overzicht van uw dekking op uw polis en in de voorwaarden (pdf, 730kB)

 • 2. Wat is het verschil tussen de Extra Uitgebreide dekking en de All Riskdekking?

  Standaard krijgt u bij uw ABN AMRO Inboedelverzekering de Extra Uitgebreide dekking. Deze dekt schade aan uw inboedel door onder meer brand, storm, vandalisme, beroving en diefstal. 

  De All Riskdekking is de meest uitgebreide dekking voor een inboedelverzekering en dekt schade aan uw inboedel in de woning door alle andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen. Met deze dekking bent u dus voor bijna alle schades verzekerd. Ook als u deze per ongeluk zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld:

  • Er valt een schilderij van de muur doordat u er tegenaan loopt
  • Er valt een pot verf over de vloer
  • U stoot een vaas om
  U kunt de Extra Uitgebreide dekking uitbreiden met de All Riskdekking. Kijk voor een volledig overzicht van uw dekking op uw polis en in de voorwaarden (pdf, 730kB).
 • 3. Wat is wel en niet verzekerd bij waterschade?

  Waterschade ontstaat bijvoorbeeld aan uw houten vloer door het overstromen van uw wasmachine, lekkage in de badkamer, een aquarium of waterbed dat leegloopt. Als u waterschade heeft dan valt dit onder de ABN AMRO Inboedelverzekering. Bij waterschade geldt een eigen risico van € 225,-. 

  Kijk voor een volledig overzicht van uw dekking altijd op uw polis en in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Kenmerken van de Inboedelverzekering

Wat is de Inboedelverzekering?

De ABN AMRO Inboedelverzekering dekt met de Extra Uitgebreide dekking schade aan uw inboedel door onder andere brand, storm en diefstal. U kunt uw ABN AMRO Inboedelverzekering ook uitbreiden tot een All Riskverzekering. Dan dekt uw verzekering bovenop de oorzaken van de Extra Uitgebreide dekking ook schade aan uw inboedel door alle andere gebeurtenissen. Voor beide dekkingen geldt dat er geen sprake moet zijn van een situatie die nooit is gedekt. Kijk hiervoor in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Voor wie?

Voor iedereen die zijn inboedel goed wil verzekeren. Binnenshuis maar eventueel ook buitenshuis. Standaard tegen brand, diefstal en storm.
U heeft bij deze verzekering een ABN AMRO Betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering.

U, uw partner en uw inwonende kinderen zijn verzekerd. Uitwonende studerende kinderen zijn niet meeverzekerd. Speciaal voor studenten heeft ABN AMRO de Studentenverzekering. Dit is een voordelige pakketverzekering met Aansprakelijkheids- en Inboedelverzekering in één. Ook uit te breiden met een Ongevallenverzekering.

Verzekeringskaart

Wilt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze kaart is opgesteld volgens de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars. Het geeft u een overzicht van deze verzekering en helpt u om onze verzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars.

 • Verzekeringskaart ABN AMRO Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
  link naar verzekeringskaart

 • Verzekeringskaart ABN AMRO Inboedelverzekering All Risk
  link naar verzekeringskaart

Voorwaarden

Voorwaarden Inboedelverzekering (pdf, 730kB)


De voorwaarden zijn begrijpelijk geschreven. U vindt de informatie die u nodig heeft makkelijk terug.

Wat is verzekerd?

U bent verzekerd voor:

 • Schade aan inboedel in uw woning (bijvoorbeeld: meubels), veroorzaakt door onder andere brand, diefstal en storm. Er gelden maximum bedragen.

 • Tuinmeubels in uw tuin (in de meeste gevallen)

 • Inboedel in uw garages of schuurtje. Er gelden maximum bedragen.


  Kijk voor een volledig overzicht van wat verzekerd is in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Vergoeding voor bijkomende kosten

Heeft u schade die gedekt is door deze inboedelverzekering? Dan vergoedt de inboedelverzekering ook de bijkomende kosten. Hiervoor is het noodzakelijk dat u vooraf goedkeuring heeft gekregen van ABN AMRO Schadeverzekeringen N.V. 

De bijkomende kosten kunnen zijn: 

 • Voor het herstel van uw tuin. Let op: Is de schade aan uw tuin ontstaan door storm, neerslag, diefstal of vandalisme? Dan worden de bijkomende kosten niet vergoed.

 • Voor het herstel van zaken met een huurdersbelang of eigenaarsbelang

 • Voor vervangende woonruimte als u niet meer in de woning kunt wonen

 • Voor kosten van opslag van uw inboedel

 • Voor kosten om uw inboedel op te ruimen

  Kijk voor een volledig overzicht van wat verzekerd is in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Verzekerde bedragen

U heeft voor uw inboedel een garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat de schade die wordt vergoed bij totaalverlies nooit lager is dan de werkelijke waarde van uw inboedel.
Voor kostbare inboedel in de woning bent u standaard per categorie voor € 7.000,- tegen dagwaarde verzekerd. Het gaat hierbij om:

 • Categorie 1: sieraden

 • Categorie 2: beeld-, geluids-, zend-, en ontvangstapparatuur

 • Categorie 3: kunst en verzamelingen met een zeldzaamheidswaarde of antiek (met uitzondering van antieke meubels)

 • Categorie 4: muziekinstrumenten, sportuitrusting of bont

 • Categorie 5: computerapparatuur, randapparatuur, laptop, foto-, film- en videoapparatuur, smartwatches, e-readers,  smartphones, tablets of mobiele telefoons


  Zie voor een volledig overzicht de voorwaarden (pdf, 730kB).

  Is dit niet voldoende voor een of meerdere van de hierboven genoemde categorieën? Dan kunt u deze kostbare inboedel tegen betaling van een extra premie voor een hoger bedrag in de woning verzekeren.
  Wilt u de kostbare inboedel tegen aankoopwaarde of taxatiewaarde verzekeren? Dat kan. U betaalt dan een extra premie. Dat geldt dan voor alle kostbare inboedel in de betreffende categorie.

Verplicht eigen risico

De ABN AMRO Inboedelverzekering kent verplichte eigen risico's:

 • Kiest u voor een allriskverzekering? Dan heeft u een verplicht eigen risico van € 100,- per  schade.

 • Voor waterschade geldt een eigen risico van € 225,-.

 • Voor de steden Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Heerlen, Kerkrade, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht geldt een eigen risico van € 225,- bij diefstal. Dit eigen risico van € 225,- vervalt als uw woning is beveiligd tegen inbraak. De beveiliging moet voldoen aan de normen van de stichting BORG of het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 • Heeft u een buitenshuisdekking met daarin verzekerd, computerapparatuur, randapparatuur, laptop, foto-, film-, videoapparatuur, smartwatches, e-readers, smartphones, tablets of mobiele telefoons, dan geldt een verplicht eigen risico van € 100,-.

  Er kunnen meerdere verplichte eigen risico's van toepassing zijn, maar er wordt bij 1 schade nooit meer dan één verplicht eigen risico berekend.

  Voorbeeld 1: U woont in Amsterdam, er is ingebroken en u heeft waterschade. Als de inbraak de oorzaak is van de waterschade betaalt u alleen uw eigen risico van € 225,- voor diefstal door inbraak. Het eigen risico van de waterschade van € 225,- wordt daar niet bij opgeteld.

  Voorbeeld 2: U bent allrisk verzekerd en u heeft waterschade. Dan geldt alleen het verplichte eigen risico van € 225,-  van de waterschade. Het verplichte eigen risico van € 100,- van de allriskdekking wordt dan niet berekend.

Vrijwillig eigen risico

U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt hierdoor korting op de premie. Hoe hoger uw eigen risico, hoe minder premie u betaalt. Bij schade halen we het vrijwillig eigen risico af van het bedrag dat u krijgt uitgekeerd. U kunt kiezen uit de volgende bedragen voor het vrijwillig eigen risico:

 • € 100,-

 • € 250,-

 • € 500,-

  Het vrijwillig eigen risico tellen wij op bij een eventueel verplicht eigen risico. Bijvoorbeeld: u heeft waterschade (verplicht eigen risico van € 225,-) en u heeft gekozen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-. Bij schade tellen we de eigen risico's bij elkaar op (€ 325,-) en halen het totaalbedrag van de uitkering af. 

Uitbreiden naar allrisk

U kunt uw ABN AMRO Inboedelverzekering eenvoudig uitbreiden tot een allriskverzekering. Dan is uw inboedel in de woning ook verzekerd tegen schade als gevolg van alle andere gebeurtenissen. Zoals de schade die u per ongeluk aan uw inboedel veroorzaakt door vallen of stoten. Er zijn ook schades die nooit zijn gedekt. Lees de voorwaarden (pdf, 730kB) om te zien welke deze zijn.

Kiest u voor een allriskverzekering? Dan heeft u een verplicht eigen risico van € 100,- per  schade.


Uitbreiden met glasdekking

U kunt uw ABN AMRO Inboedelverzekering uitbreiden met een glasdekking. Dan bent u ook verzekerd als uw ruiten breken. Ook glas-in-loodramen zijn meeverzekerd. Controleer eerst of u misschien al een glasdekking heeft bij een andere verzekering. Bijvoorbeeld bij uw opstalverzekering. Bij de ABN AMRO Opstalverzekering met allriskdekking is glas altijd meeverzekerd.

Het kan ook zijn dat uw verhuurder al een glasverzekering heeft. Een glasdekking is dan overbodig. 


Uitbreiden met buitenshuisdekking

U kunt sommige kostbaarheden ook buitenshuis verzekeren. U bent daarvoor dan wereldwijd verzekerd tegen schade en diefstal. Denk hierbij aan:

 • Categorie 1: sieraden

 • Categorie 4: muziekinstrumenten, sportuitrusting of bont

 • Categorie 5: computerapparatuur, randapparatuur, laptop, foto-, film- en videoapparatuur, smartwatches, e-readers, smartphones, tablets of mobiele telefoons. Er geldt een eigen risico van € 100,- voor categorie 5.


  U kunt deze kostbaarheden buitenshuis tot maximaal € 7.000,- per categorie verzekeren. U betaalt hiervoor een extra premie. U kunt kiezen voor verzekeren tegen dagwaarde. U kunt ook kiezen voor verzekeren tegen aankoopwaarde of taxatiewaarde. Dit geldt dan voor alle kostbare spullen in de betreffende categorie. Voor verzekeren tegen aankoopwaarde en taxatiewaarde betaalt u een hogere premie dan voor verzekeren tegen dagwaarde.

  Wilt u buitenshuis voor meer dan € 7.000,- per categorie verzekeren? Sluit dan de ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering af. Bel hiervoor met een van onze adviseurs via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Wat is niet verzekerd?

Schade aan inboedel die onder meer is ontstaan door aardbevingen, molest en overstromingen is niet verzekerd. Ook zijn onder andere motorrijtuigen, brillen, contactlenzen en gehoorapparaten niet verzekerd.

Kijk voor een volledig overzicht van wat nooit is verzekerd in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Direct schadeherstel voor glasschade

Met het unieke Direct Schadeherstel regelt ABN AMRO snel en vakkundig herstel van uw glasschade. Na uw melding wordt binnen 2 uur contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak of voor het direct uitvoeren van noodreparaties. Zonder dat u een bedrag hoeft voor te schieten.

Kosten

 • Premie
  De premie hangt af van wat u wilt verzekeren.
  Bereken eenvoudig hoeveel premie u betaalt.

 • Poliskosten
  U krijgt één polis per verzekering. De poliskosten zijn € 4,39 (inclusief assurantiebelasting). Heeft u al een pakketverzekering? Dan betaalt u geen extra poliskosten als u een ABN AMRO Inboedelverzekering afsluit in dit pakket.

 • Administratiekosten
  Is dit de eerste schadeverzekering die u afsluit via ABN AMRO? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. Heeft u al andere schadeverzekeringen via ABN AMRO? Dan betaalt u geen extra administratiekosten. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schade verzekeringen schrijven we in één keer af van uw rekening.

 • Assurantiebelasting
  Over de premie van de ABN AMRO Inboedelverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Korting

 • Hypotheekkorting
  Heeft u een hypotheek bij ABN AMRO? Dan krijgt u  10%  korting op de premie voor
  - de extra uitgebreide of allrisk dekking
  - de uitbreiding met glasdekking

  De hypotheekkorting wordt niet berekend over de premie voor de uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning.

 • Preventiekorting
  Als uw woning is beveiligd tegen inbraak, ontvangt u  20%  korting voor:
  - De extra uitgebreide of allriskdekking 
  - De uitbreiding met glasdekking

  De preventiekorting wordt niet berekend over de premie voor de uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning. 

  De beveiliging moet aan de voorwaarden van ABN AMRO Schadeverzekeringen voldoen.

 • Korting bij vrijwillig eigen risico
  Kiest u voor een vrijwillig eigen risico? Dan krijgt u korting op uw premie voor:
  - De extra uitgebreide of allriskdekking 
  - De uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning

  De korting bij vrijwillig eigen risico wordt niet berekend over de premie voor uitbreiding met glasdekking.

 • Pakketkorting :
  De ABN AMRO Inboedelverzekering is een pakketverzekering. Heeft u meer pakketverzekeringen via ABN AMRO afgesloten? Dan krijgt u  pakketkorting . Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen. Uw korting kan oplopen tot  5% . Het kortingsbedrag wordt jaarlijks achteraf op uw rekening gestort.

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf of u de verzekering direct of in de toekomst wil laten ingaan.

Niet akkoord? Stuur uw polis terug
Na ontvangst van uw polis heeft u 14 dagen de tijd om toch van de verzekering af te zien. U betaalt dan niets. U doet dit door de polis binnen 14 dagen terug te sturen.

Wanneer kunt u opzeggen?

U mag uw verzekering op dagelijks, zonder opgave van redenen opzeggen.

Schade melden

Aanvullende informatie

 • Brochure Verzekeren (pdf, 2.9MB)

 • Onze dienstverlening
  ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat: Informatieblad Schadeverzekeringen (pdf, 488kB).

Verzekering wijzigen of stopzetten?

Wilt u uw verzekering aanpassen? Bel dan met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).
Wilt u uw verzekering opzeggen? Vul het formulier in.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0900 - 00 24

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

 • Bij schade door brand, diefstal en storm
 • 24/7 schadehulp
 • Eerste jaar 20% hypotheekkorting