Naar de navigatie Naar de inhoud

Belangrijkste tips woonverzekeringen

stel staat voor raam woning - woonverzekering

Wat is belangrijk bij het verzekeren van uw huis?

Heeft u net een nieuwe woning gekocht? Of gaat u verbouwen? Er komt veel bij kijken als u uw mooie huis goed wilt verzekeren. Daarom vindt u hieronder de 10 belangrijkste tips.

Nú stapelkorting op onze woonverzekeringen

Tip 1: Eén verzekeraar voor uw woonverzekeringen

Als u uw woonverzekeringen bij één verzekeraar afsluit, krijgt u vaak pakketkorting. Bovendien is het veel gemakkelijker als u een schadeclaim indient.

Tip 2: Vergelijk regelmatig woonverzekeringen

Vergelijk de woonverzekeringen van verschillende verzekeraars. Zo weet u zeker dat u de juiste dekking voor de juiste prijs kiest.

Tip 3: Samenwonen? Voorkom dubbele verzekeringen

Bent u gaan samenwonen? Controleer of u niet allebei dezelfde verzekeringen heeft. Vaak heeft u er samen maar één nodig en kunt u besparen op de premie. Zonde om dubbel te betalen.

Doe de verzekeringscheck

Tip 4: Verhuisd? Check uw inboedelverzekering

Bent u verhuisd naar een ruimere woning of is uw gezin groter geworden? Dan is waarschijnlijk de waarde van uw inboedel is gestegen. Check daarom regelmatig de dekking van uw inboedelverzekering.

Doe de Verzekeringscheck

Tip 5: Verbouwing? Check uw opstalverzekering

Een verbouwing - denk bijvoorbeeld aan een uitbouw - zorgt meestal voor een stijging van de waarde van uw woning. Vergeet dan niet te controleren of de dekking van uw opstalverzekering nog voldoet. Als u namelijk onderverzekerd bent, krijgt u bij schade niet alles vergoed.

Doe de Verzekeringscheck

Tip 6: Voorkom dubbele dekking

Dat kost u alleen maar extra geld en levert u niets op. Als u bijvoorbeeld in een appartement woont, sluit de Vereniging van Eigenaren vaak al een opstalverzekering af.

Doe de Verzekeringscheck

Tip 7: Schakel een contra-expert in

Als u het niet eens bent met een schadevergoeding kunt u een contra-expert inschakelen. Bij sommige verzekeraars worden de kosten voor deze contra-expert voor een groot deel vergoed.

Tip 8: Goedkoop is niet altijd beter

Het is verstandig om naast de premie ook goed naar de voorwaarden en de functies van de verzekering te kijken. Neem een verzekering die goed aansluit bij uw situatie.

Tip 9: Nieuwe badkamer of keuken wél verzekerd als u huurt

Huurders die bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken plaatsen, kunnen deze investering niet verzekeren op de woonhuisverzekering. Maar wist u dat u als huurder de optie heeft om huurdersbelang in de inboedelverzekering mee te verzekeren? Op deze manier kan een investering aan het huis wél worden meeverzekerd.

Tip 10: Flinke korting als u uw huis goed beveiligt

Bij sommige verzekeraars kunt u een flinke korting krijgen als u uw huis beveiligt. Het gaat daarbij onder andere om goede sloten, rookmelders en buitenverlichting. Vraag het certificaat Beveiligde Woning aan bij Keurmerk Veilig Wonen en bespaar 10 tot 20 procent op uw premie. Wist u dat als uw woning dit certificaat krijgt, u tot 95% minder kans op een inbraak heeft?

Wij staan voor u klaar

Heeft u een woonverzekering bij ons afgesloten? Dan bent u niet alleen verzekerd van een uitgebreide dekking. Maar ook van hulp bij schade.

Lees wat wij voor u doen als u schade heeft of bekijk de video.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze blog toch nog vragen? Bijvoorbeeld over dekkingen? U kunt dan altijd contact met ons opnemen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting