Naar de navigatie Naar de inhoud

Reis annuleren

Een reis annuleren is niet iets wat u dagelijks wilt doen. Toch komt het weleens voor dat u een reis moet annuleren. Bijvoorbeeld door familieomstandigheden, medische problemen of werkloosheid. Een annuleringsverzekering komt dan als geroepen. Stel dat u een reis moet annuleren, wat moet u dan doen? En wat dekt een annuleringsverzekering precies? Lees snel verder en u bent op de hoogte.

 

Doktersverklaring, vaak niet nodig

Als u om medische redenen een vakantie wilt annuleren, is er bij ABN AMRO Verzekeringen slechts in geval van twijfel een doktersverklaring nodig. Dit klinkt allemaal logisch, maar toch is het dat niet altijd. Veel andere verzekeraars vragen namelijk vaak om een doktersverklaring bij annulering van een reis. Dit is vaak een lang proces. U moet zelf toestemming geven, formulieren invullen en er is veel wachttijd. Gaat u een annuleringsverzekering afsluiten?  Check dan van tevoren de voorwaarden (pdf, 314kB). Of bel een van onze medewerkers bij twijfel via 0900-0024 (gebruikelijke belkosten).

 

Kent u alle dekkingen?

In welke situaties vergoedt de annuleringsverzekering van ABN AMRO Verzekeringen de kosten? Het blijft een lastige vraag. Een aantal redenen zijn bij de meeste mensen bekend. Maar er zijn nog meer redenen. Wist u bijvoorbeeld dat de kosten van annulering zijn verzekerd als bijvoorbeeld een benodigde vaccinatie in uw geval om medische redenen niet mogelijk is? Of als er complicaties zijn opgetreden tijdens uw  zwangerschap en u niet kunt gaan? Maar ook onvoorziene vertraging van uw vlucht van meer dan 8 uur is verzekerd.  Bekijk de kenmerken voor actuele informatie over onze annuleringsverzekering.

zwangere vrouw - annuleringsverzekering
 

Ingangsdatum annuleringsverzekering

Bij de annuleringsverzekering is het belangrijk dat u weet wanneer deze moet ingaan. Als u bij ons een annuleringsverzekering afsluit, is het goed om te weten dat u dit binnen 7 dagen na boeking moet doen. Vanaf dat moment bent u verzekerd tot en met uw vakantie. U bepaalt zelf hoe lang u verzekerd wilt zijn. Gaat u binnen 7 dagen na boeking met vakantie? Neem dan contact met ons op via 0900 – 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 
hulpdienst bij autopech

Wij staan voor u klaar

Heeft u een annuleringsverzekering bij ons afgesloten? Dan bent u niet alleen verzekerd van een uitgebreide dekking. Maar ook van hulp bij schade. Bijvoorbeeld bij een ongeluk, ziekte of pech tijdens uw vakantie. Of bij autoproblemen. Bekijk meer over onze hulpdienst en sla voor uw reis het telefoonnummer op.

In Nederland neemt u contact met ons op via 038 - 49 67 123 (gebruikelijke belkosten). In het buitenland via +31 26 400 23 45. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

 

Heeft u na het lezen van deze blog toch nog vragen? Bijvoorbeeld over dekkingen? U kunt dan altijd contact met ons opnemen via 0900 – 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting