Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw inleg wijzigen of stoppen

Soms is het verstandig om uw beleggingsverzekering te wijzigen. Bijvoorbeeld omdat uw persoonlijke situatie is veranderd. U kunt de inleg in uw beleggingsverzekering verhogen, verlagen of stoppen. Ook kunt u een bedrag bijstorten.

 

Inleg verhogen

Vallen de beleggingsresultaten van uw beleggingsfondsen tegen? Dan kunt u de premie van uw risicoverzekering verhogen. Hierdoor bouwt u voldoende vermogen op om bijvoorbeeld uw hypotheek mee af te lossen of om extra pensioen op te bouwen.

Inleg verlagen of stoppen

Wilt u stoppen met inleggen in uw beleggingsverzekering, of wilt u minder gaan inleggen? Houd er dan rekening mee, dat dit gevolgen heeft voor de opbouw van uw vermogen. De beleggingsverzekering zelf stopt namelijk niet. Dit betekent dat u hiervoor nog steeds kosten blijft betalen. Als u een risicoverzekering heeft, verkopen wij een deel van uw beleggingen om de premie daarvan te betalen. Hierdoor kan het zijn, dat het bedrag dat u heeft opgebouwd met de beleggingsverzekering vóór de einddatum op is. Dit wordt het inteereffect genoemd.

 

Vraag eerst advies

Iedere wijziging in uw beleggingsverzekering heeft gevolgen voor de waarde van de verzekering. Bovendien kan een wijziging betekenen dat er andere regels van de Belastingdienst gelden. Overleg daarom van tevoren met een van onze adviseurs wat in uw situatie de beste oplossing is.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0900 - 00 24