Schadevrije jaren en no-claim tabel

Tot 80% korting bij schadevrij rijden


Schadevrije jaren Kortingspercentage
15 of meer 80%
14 79%
13 78%
12 77%
11 76%
10 75%
9 74%
8 72%
7 70%
6 68%
5 66%
4 64%
3 62%
2 58%
1 54%
0 50%
-1 45%
-2 38%
-3 30%
-4 15%
-5 0%

Dit overzicht geldt alleen bij aanvang van de verzekering. 

Bij een schade valt u 5 no-claim tredes terug, maar nooit lager dan trede 1.

MoneyView autoverzekering
 

Korting voor een extra auto

 • Verzekert u meer dan 1 auto en heeft u al schadevrije jaren opgebouwd? Dan krijgt u bij de start van de verzekering dezelfde no-claim korting als voor de auto met de meeste schadevrije jaren. U krijgt dit tot een maximum van 70%, tenzij u minder dan 0 schadevrije jaren heeft opgebouwd met de extra auto. Bijvoorbeeld omdat u al schade heeft gehad.
 • Heeft u voor de extra auto al meer dan 7 schadevrije jaren opgebouwd? Dan geldt dat u een hogere korting krijgt tot een maximum van 80%, zoals in de no-claimtabel hierboven staat. 

Let op: heeft u een autoverzekering afgesloten vóór 4 december 2017? Dan geldt deze extra autoregeling niet. Bel dan 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) om met een adviseur de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn schadevrije jaren

 • Het aantal jaar dat u een autoverzekering heeft en geen schade heeft geclaimd
 • Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claim korting en hoe lager uw premie
 • Tot 80% no-claim korting

Vermindering schadevrije jaren

Heeft u een schade gemeld die gevolgen heeft voor uw no-claim? Dan gaan er 5 schadevrije jaren af. Heeft u al 15 of meer schadevrije jaren? Dan zakt u altijd terug naar 10 schadevrije jaren. De no-claim korting wordt hierdoor minder en de premie hoger. Het laagste aantal schadevrije jaren is -5. U kunt een schade ook zelf betalen. Dan heeft dit geen gevolgen voor uw no-claim. Twijfelt u tussen claimen of zelf betalen? Bel 038 - 49 67 123 (gebruikelijke belkosten). 

U houdt uw schadevrije jaren bij: 

 • diefstal en inbraak
 • brand-, storm- en natuurschade
 • ruitschade
 • schade door vervoer van een gewond persoon
 • schade die teruggevraagd kan worden bij een ander
 • een schadevergoeding die u binnen 24 maanden na de uitkering terugbetaalt aan ABN AMRO Schadeverzekeringen
 • letselschade aan een voetganger of fietser als u kunt aantonen dat u geen schuld had

De no-claim korting wordt aangepast in de maand waarin u bericht van ons krijgt over de premie voor de komende 12 maanden (de herzieningsmaand).

Centrale database

Uw schadevrije jaren staan geregistreerd in een centrale database (Roy data). Het aantal jaar dat u invult bij de aanvraag wordt gecheckt. Zorg dat het klopt, anders heeft dit gevolgen voor uw premie. 

Denkt u dat er iets niet meer klopt? Bel voor een vrijblijvende premieberekening met een van onze adviseurs naar 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Schadevrije jaren leaseauto

Rijdt u in een leaseauto? U kunt dan de schadevrije jaren die u met uw leaseauto opbouwt meenemen naar uw nieuwe verzekeraar. Vraag hiervoor een leaseverklaring op bij uw leasemaatschappij en stuur die op naar:

ABN AMRO Verzekeringen

Postbus 10085

8000 GB Zwolle

Schadevrije jaren motor

Heeft u schadevrije jaren met uw motor opgebouwd? En was dit in een andere periode dan de schadevrije jaren van uw autoverzekering? Dan mag u deze optellen bij de schadevrije jaren van uw autoverzekering.

Schadevrije jaren van uw partner

Handig: u kunt de schadevrije jaren van uw partner overnemen. Of uw schadevrije jaren aan uw partner overdragen. Gebruik hiervoor de afstandverklaring. Deze jaren tellen ook mee bij het berekenen van uw no-claimkorting.