Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Autoverzekering

Alles over de Autoverzekering

Wat is de Autoverzekering?

De ABN AMRO Autoverzekering verzekert u tegen schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en is verplicht voor elke auto. U kunt uw ABN AMRO Autoverzekering op 2 manieren uitbreiden:

 • U kunt uw eigen auto extra verzekeren tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren. (WA + Beperkt Casco)

 • U kunt uw auto all-risk verzekeren. Dan is uw auto ook verzekerd als u zelf de schuldige bent bij een botsing. (WA + Volledig Casco)

Voor wie?

De ABN AMRO Autoverzekering verzekert uw auto die u als particulier koopt en gebruikt.  

Heeft u uw auto exclusief BTW gekocht en gebruikt u deze ook prive? Neem dan contact met ons op via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wilt u deze verzekering afsluiten? Dan moet u klant zijn van ABN AMRO. U heeft voor deze verzekering een eigen ABN AMRO betaalrekening nodig. Van deze rekening schrijven wij de premie van uw autoverzekering automatisch af.

Wat is verzekerd?

U kunt kiezen tussen drie verschillende dekkingen voor uw autoverzekering.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (Allrisk)

Welke verzekering voor u het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: De leeftijd van uw auto, de waarde van uw auto en het risico dat u wilt verzekeren.


Wij hebben de verschillen tussen deze dekkingen voor u op een rijtje gezet.
Bekijk hier de verschillen.

Vergoedingen

Kijk in de voorwaarden (pdf, 404kB) wat ABN AMRO Schadeverzekering vergoedt bij schade.

Eigen Risico

U heeft geen eigen risico als u gebruik maakt van de ABN AMRO Schade Service. Er gelden echter uitzonderingen bij schade door (poging tot) diefstal, inbraak of joyriding en bij ruitschade.

 • Bij schade door (poging tot) diefstal of joyriding heeft u soms een eigen risico.

 • Uw auto voldoet aan de beveiligingsvoorwaarden? Dan heeft u geen eigen risico.

 • Uw auto voldoet niet aan de beveiligingsvoorwaarden? Dan heeft u een eigen risico van 2,5% van de oorspronkelijke cataloguswaarde. Met een minimum van € 375,- per gebeurtenis.

Lees hierover meer onder het kopje 'beveiligingsvoorwaarden'.

Bij schade aan een autoruit heeft u altijd een eigen risico:

 • Gebruikt u bij schade aan een autoruit de ABN AMRO Schade Service? Dan is uw eigen risico bij ruitvervanging € 75

 • Gebruikt u de ABN AMRO Schade Service niet? Dan is uw eigen risico € 150.

ABN AMRO Schade Service

Kies één van de door ABN AMRO geselecteerde (ruit)schadeherstelbedrijven en u heeft de volgende voordelen:

 • Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie, voor maximaal 25 dagen. (Niet bij ruitschade).

 • 4 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie.

 • De rekening wordt rechtstreeks door ABN AMRO aan het schadeherstelbedrijf betaald.

 • U heeft geen eigen risico van € 150. Alleen bij vervanging van een autoruit heeft u een eigen risico van € 75.


  Maakt u geen gebruik van deze geselecteerde schadeherstelbedrijven, dan heeft u deze voordelen niet. Er wordt ook niet meer vergoed dan wat de verzekeraar betaald zou hebben als u naar een door
  ABN AMRO geselecteerd schadeherstelbedrijf zou zijn gegaan. Bij schade wordt een eigen risico van € 150 in rekening gebracht. 

  Bel met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) voor de ABN AMRO Schade Service. De medewerker vertelt u waar voor u het dichtstbijzijnde autoherstelbedrijf is. Zo wordt u zo snel mogelijk geholpen.
  U kunt ook alvast op schadegarant.nl kijken welk herstelbedrijf bij u in de buurt is.

Groene kaart

Bij het afsluiten van een autoverzekering ontvangt u een groene kaart. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee u kunt aantonen dat uw auto verzekerd is. Deze moet u bij u hebben als u met de auto in het buitenland bent. Op de kaart staan de landen waarin u bent verzekerd. Daarnaast vindt u hier ook de belangrijke telefoonnummers in geval van nood. Ieder jaar ontvangt u een nieuwe groene kaart vlak na de herzieningsdatum van de verzekering. 

 • Bent u de groene kaart kwijt? Vraag dan via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) een nieuwe aan.

 • Gaat u op vakantie met een caravan? Dan is het in sommige landen verplicht om een tweede groene kaart te hebben. Deze kunt u aanvragen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Uitbreiden

U kunt uw ABN AMRO Autoverzekering uitbreiden met:

 • Autorechtsbijstandverzekering

  Deze verzekering dekt de juridische kosten van behandeling en advies bij een conflict over schade aan of met de auto.  Hieronder valt ook het claimen van smartengeld of een vergoeding voor inkomstenderving als gevolg van een auto-ongeval. De premie is € 3,63 per maand, incl. 21% assurantiebelasting.

  Bekijk de Voorwaarden Autorechtsbijstandverzekering (pdf, 689kB)

 • Ongevallen inzittendenverzekering

  Deze verzekering keert geld uit bij blijvende invaliditeit of bij overlijden. Bij blijvende invaliditeit zijn maximaal 8 personen verzekerd. De premie is € 2,- per maand, incl. 21% assurantiebelasting.

  Bekijk de Voorwaarden Ongevallen inzittendenverzekering (pdf, 683kB)

 • Pechhulpverzekering Nederland

  Deze verzekering geeft recht op hulp bij pech in heel Nederland inclusief uw woonplaats als uw auto door een storing niet meer verder kan rijden. De premie is € 6,05 per maand, incl. 21% assurantiebelasting

  Bekijk de Voorwaarden Pechhulpverzekering (pdf, 683kB)

 • Pechhulpverzekering Buitenland

  Deze verzekering geeft recht op hulp bij pech in het buitenland als uw auto door een storing niet meer verder kan rijden. Als de bestuurder uitvalt wordt er gezorgd voor een vervangende bestuurder en/of het transport van de auto naar Nederland. Ook het transport van andere reizigers en een aanhanger worden door deze verzekering verzorgd. De premie is € 2,24 per maand, incl. 21% assurantiebelasting

  Bekijk de Voorwaarden Pechhulpverzekering (pdf, 683kB)

Wat is niet verzekerd?

Hieronder leest u wanneer u niet verzekerd bent. Dit zijn voorbeelden. Lees de voorwaarden voor een volledig overzicht.

 • ABN AMRO Autoverzekering
  - Schade die is ontstaan in een land dat niet op de groene kaart staat of hierop is doorgestreept.
  - De aansprakelijkheid van een persoon die uw auto heeft gestolen of met geweld heeft meegenomen.
  - Schade aan de bestuurder van uw auto.

  Kijk voor een volledig overzicht op pagina 3 van de Voorwaarden Autoverzekering (pdf, 404kB).

 • ABN AMRO Autoverzekering - Autorechtsbijstand
  - Rechtsbijstand bij een conflict, waarvoor u zonder toestemming van ARAG een ander ingeschakeld heeft voor rechtsbijstand;
  - Rechtsbijstand bij een conflict door een gebeurtenis die voor het begin van uw verzekering te  voorzien was.
  - Rechtsbijstand bij een conflict dat is ontstaan doordat u uw auto bestuurt en dit niet mag volgens de wet.

  Kijk voor een volledig overzicht op pagina 2 van de Voorwaarden Autoverzekering Autorechtsbijstandverzekering (pdf, 689kB)

 • ABN AMRO Autoverzekering - Ongevallen inzittenden
  - Schade die is ontstaan terwijl de bestuurder van uw auto volgens het recht, wetten of regels van de overheid niet mag rijden;
  - Schade die is ontstaan tijdens deelname aan een snelheidswedstrijd of terreinrijden;
  - Schade van een inzittende die niet op een normale zitplaats zit.

  Kijk voor een volledig overzicht op pagina 2 van de Voorwaarden Autoverzekering Ongevallen inzittendenverzekering (pdf, 683kB)

 • ABN AMRO Autoverzekering - Pechhulp
  - Bij pech die is ontstaan of veroorzaakt na de 60ste dag van een reis.
  - Bij pech als uw auto geen geldig APK-keuringsbewijs heeft en dit volgens de wet wel moet.
  - Bij pech waarvoor wij eerder hulp hebben gegeven. En u heeft de oorzaak van de pech daarna niet vakkundig laten repareren.

  Kijk voor een volledig overzicht op pagina 2 van de Voorwaarden Autoverzekering Pechhulpverzekering (pdf, 683kB)

Kosten

 • Premie
  Bereken eenvoudig hoeveel premie u betaalt.

 • Korting
  De ABN AMRO Autoverzekering is een pakketverzekering. Heeft u meerdere pakketverzekeringen via ABN AMRO afgesloten? Dan krijgt u pakketkorting. Verzekert u een tweede auto ook via ons? Dan telt deze als extra verzekering mee.
  Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen. Uw korting kan oplopen tot maar liefst 5%. Het is dus heel voordelig om al uw pakketverzekeringen onder te brengen via ABN AMRO. Zij storten het kortingsbedrag jaarlijks achteraf op uw rekening.

 • Afsluitkosten
  Voor de ABN AMRO Autoverzekering betaalt u € 9,98 (inclusief 21% assurantiebelasting). U betaalt deze kosten voor het aanmelden bij de RDW en het toesturen van de groene kaart en het Europese schadeformulier.

 • Administratiekosten 
  Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. Is dit uw eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schadeverzekeringen wordt in één keer van uw rekening afgeschreven.

 • Poliskosten
  Voor de ABN AMRO Autoverzekering betaalt u geen poliskosten.

 • Assurantiebelasting
  Over de premie van de ABN AMRO Autoverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening. 

Schadevrije jaren

 

Een schadevrij jaar is een verzekeringsjaar waarin u geen schade heeft gehad die van invloed is geweest op uw no-claimtrede. Het aantal schadevrije jaren is belangrijk bij het aanvragen van een nieuwe autoverzekering. Dit bepaalt hoeveel no-claimkorting u krijgt bij de start van uw verzekering. Lees hoe het aantal schadevrije jaren wordt bepaald. Wilt u weten hoeveel schadevrije jaren u heeft? U vindt deze informatie in de brief die u jaarlijks op de herzieningsdatum van uw verzekeringspakket van de verzekeraar ontvangt.

No-claim korting

U krijgt een hogere korting op uw premie als u langere tijd geen schade heeft gehad. Het aantal schadevrije jaren bepaalt voor een deel in welke no-claimtrede u wordt ingedeeld van de zogenaamde no-claimregeling. Bij elke trede hoort een bepaalde premiekorting of premietoeslag. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd. U ontvangt al 75% premiekorting bij 5 schadevrije jaren. Lees voor meer informatie de Uitleg over schadevrije jaren en de no-claimtabel.  

Tweede gezinsautoregeling

Verzekert u ook uw tweede gezinsauto via ABN AMRO? Dan krijgt u daarvoor dezelfde no-claimkorting als voor uw eerste auto (tot maximaal 75%).

Beveiligingsvoorwaarden

Om de kans op auto-inbraak of autodiefstal te verkleinen, hebben veel auto's een ingebouwde elektronische beveiliging. Voor de WA + beperkt casco en voor de WA + volledig casco gelden regels waaraan de beveiliging van de auto moet voldoen.

Bekijk de informatie over beveiliging

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf of u de verzekering direct of in de toekomst wil laten ingaan. 

Niet akkoord? Stuur uw polis terug
Na ontvangst van uw polis heeft u 14 dagen de tijd om toch van de verzekering af te zien. U betaalt dan niets. U doet dit door de polis binnen 14 dagen terug te sturen.

Wanneer kunt u opzeggen?

U mag uw verzekering dagelijks, zonder opgave van redenen opzeggen.

Schade melden

U kunt uw schade schriftelijk of telefonisch melden.

Heeft u een noodsituatie?
In een noodsituatie belt u de 24/7 Hulpdienst van ABN AMRO. In Nederland belt u 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten), in het buitenland +31 26 400 23 45. Zet voor de zekerheid deze telefoonnummers in uw mobiele telefoon.

Gaat u met uw auto naar het buitenland?
Neem uw groene kaart en een Europees Schadeformulier mee. Vraag het schadeformulier online aan. U krijgt beiden gratis bij het afsluiten van een ABN AMRO Autoverzekering.

Aanvullende informatie

 • Brochure Verzekeren (pdf, 2.9MB)

 • Onze dienstverlening
  ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat: Informatieblad Schadeverzekeringen (pdf, 488kB).

Verzekeringskaart

Wilt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze kaart is opgesteld volgens de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars. Het geeft u een overzicht van deze verzekering en helpt u om onze verzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars. 

 • Verzekeringskaart van de ABN AMRO Autoverzekering wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  link naar verzekeringskaart

 • Verzekeringskaart van de ABN AMRO Autoverzekering beperkt casco
  link naar verzekeringskaart

 • Verzekeringskaart van de ABN AMRO Autoverzekering volledig casco (All Risk)
  link naar verzekeringskaart

 • Verzekeringskaart van de ABN AMRO Autorechtsbijstandverzekering
  link naar verzekeringskaart

 • Verzekeringskaart van de ABN AMRO Auto Ongevallen inzittendenverzekering
  link naar verzekeringskaart

 • Verzekeringskaart van de ABN AMRO Autoverzekering Pechhulp
  link naar verzekeringskaart

Hoe kan ik deze verzekering aanpassen of opzeggen?

Wilt u uw verzekering aanpassen? Bel dan met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).
Wilt u uw verzekering opzeggen? Vul dan het formulier in.

Wilt u de aanvraag annuleren?

Na ontvangst van de polis heeft u 14 dagen de tijd om de verzekeringsovereenkomst kosteloos te ontbinden. Dit doet u door de polis binnen 14 dagen terug te sturen.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

 • Bij schade door brand, diefstal en storm
 • 24/7 schadehulp
 • Eerste jaar 20% hypotheekkorting