Wat moet u doen bij annuleren van uw vakantie?

Lekker op vakantie! Maar wat als u een reis moet annuleren? Het kan een enkele keer voorkomen. Bijvoorbeeld door familieomstandigheden, medische problemen of werkloosheid. Weet u wat moet u moet doen als dat het geval is? En wat dekt een annuleringsverzekering eigenlijk wel en niet? Lees snel verder en u bent weer helemaal op de hoogte.

Een doktersverklaring is meestal niet nodig

Als u om medische redenen een vakantie wilt annuleren, is er bij ABN AMRO Verzekeringen slechts in geval van twijfel een doktersverklaring nodig. Dit klinkt logisch, maar toch is dit niet altijd het geval. het dat niet altijd. Veel andere verzekeraars vragen namelijk vaak om een doktersverklaring bij annulering van een reis. Dit is vaak een lang proces. U moet zelf toestemming geven, formulieren invullen en er is veel wachttijd. Gaat u een annuleringsverzekering afsluiten? Check dan van tevoren de voorwaarden. Of neem contact op via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Kent u alle dekkingen?

In welke situaties vergoedt de annuleringsverzekering van ABN AMRO Verzekeringen de kosten? Het blijft een lastige vraag. Een aantal redenen zijn bij de meeste mensen bekend. Maar er zijn nog meer redenen. Wist u bijvoorbeeld dat de kosten van annulering zijn verzekerd als een benodigde vaccinatie in uw geval om medische redenen niet mogelijk is? Of als er complicaties zijn opgetreden tijdens uw zwangerschap en u niet kunt gaan? Maar ook onvoorziene vertraging van uw vlucht van meer dan 8 uur is verzekerd. Bekijk de kenmerken voor actuele informatie over onze annuleringsverzekering.

Ingangsdatum annuleringsverzekering

Bij de annuleringsverzekering is het belangrijk dat u weet wanneer deze moet ingaan. Als u bij ons een annuleringsverzekering afsluit, is het goed om te weten dat u dit binnen 7 dagen na boeking moet doen. Vanaf dat moment bent u verzekerd tot en met uw vakantie. U bepaalt zelf hoe lang u verzekerd wilt zijn. Gaat u binnen 7 dagen na boeking met vakantie? Neem dan contact met ons op via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

We staan voor u klaar

Heeft u een annuleringsverzekering bij ons afgesloten? Dan bent u niet alleen verzekerd van een uitgebreide dekking. Maar ook van hulp bij schade. Bijvoorbeeld bij een ongeluk, ziekte. autoproblemen of pech tijdens uw vakantie. Bekijk onze hulpdienst en sla voor uw reis het telefoonnummer op. 

In Nederland neemt u contact met ons op via 038 - 49 67 123 (gebruikelijke belkosten). In het buitenland via +31 26 400 23 45. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Ook interessant

Doorlopende Reisverzekering

  • Al uw vakanties verzekerd
  • 24/7 hulp
  • Flexibel samen te stellen

Kortlopende Reisverzekering

  • Al vanaf € 1,12 per dag
  • Inclusief geneeskundige kosten
  • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Kortlopende annuleringsverzekering

  • Uitgebreide dekking
  • Snelle afhandeling schade
  • 24/7 hulpdienst