Uw vermogen besteden

Ga slim om met uw vermogen

Wilt u niet beleggen, maar wel iets nuttigs doen met uw vermogen? Dan heeft u verschillende opties. Uw keuze hangt af van uw situatie. Let er op dat u bij het besteden van uw vermogen een goede buffer overhoudt voor uzelf. Bekijk de informatie over de 3 mogelijkheden: extra aflossen op uw hypotheek, uw pensioen aanvullen en schenken aan familie.

image not availabale

Extra aflossen

Soms is extra aflossen op uw hypotheek slim. Zo betaalt u minder vermogensbelasting en u heeft minder lasten per maand. Maar u mag ook minder aftrekken van de belasting. Bekijk alle voor- en nadelen van extra aflossen.

image not availabale

Pensioen aanvullen

Weet u hoeveel pensioen u straks krijgt? Dit valt vaak tegen. Bekijk de mogelijkheden om extra pensioen op te bouwen.

image not availabale

Schenken

Geld schenken aan uw kind? Dit kan jaarlijks tot € 5.428 belastingvrij. Wilt u een hoger bedrag schenken? Dan betaalt uw kind belasting over het ontvangen bedrag, behalve als de schenking is bedoeld voor een studie of de aankoop van een huis. Bekijk alle belastingregels of doe de Schenkwijzer.

image not availabale

Hoe staat u er financieel voor?

Met het Inzichtrapport weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.