Naar de navigatie Naar de inhoud

Studeren in het buitenland

buitenland1

Reisplannen? Je zaken goed geregeld

Ook als je in het buitenland bent, gaan je geldzaken gewoon door. Zorg dus dat je overal kunt blijven betalen en je overige bankzaken kunt regelen. En je goed verzekerd blijft.

 

Geld opnemen en betalen in het buitenland

Check in Internet Bankieren hoe het betaalprofiel van je betaalpas is ingesteld. Het profiel staat standaard op 'Europa'. Je kunt dan geen geld opnemen of betalen buiten Europa. Het aanpassen van je betaalprofiel heb je zo geregeld.

Studeren met een beurs

Een poosje in het buitenland studeren is een unieke ervaring. En het is natuurlijk helemaal mooi als je ook nog een tegemoetkoming in de kosten krijgt. Op Rijksoverheid.nl lees je alles over studeren in het buitenland: de eisen, hoe je je voorbereid, enzovoort. Ook word je doorverwezen naar nog veel meer handige sites over dit onderwerp.

 

Je eigen creditcard

In het buitenland is een creditcard vaak heel handig. Je kunt er op heel veel plekken mee betalen en je hebt altijd een extra betaalmiddel naast je bankpas. Bij het huren van een auto of reserveren van een hotel is een creditcard vaak zelfs onmisbaar. Extra voordeel is dat je aankopen met een creditcard meestal verzekerd zijn. Onze Studenten Credit Card kost je slechts € 14 per jaar bij een Studenten Pakket. Meer informatie en aanvragen.

buitenland1
 

Goed verzekerd

Pech zit in een klein hoekje, ook in het buitenland. Met een reisverzekering is je bagage verzekerd tegen verlies en diefstal. Ook onverwachte kosten zoals een ziekenhuisbezoek kun je meeverzekeren. De Kortlopende Reisverzekering sluit je per reis af. Een Doorlopende Reisverzekering is handig als je vaak op pad gaat. Dan ben je het hele jaar door verzekerd. Je hebt al een Doorlopende Reisverzekering vanaf € 3,42 per maand. Je kunt deze verzekering uitbreiden voor als je lang in het buitenland verblijft. Meer over onze reisverzekeringen.

 

Een machtiging instellen

Als je langer weg bent, kan het handig zijn om iemand vooraf te machtigen op je rekening. Zo heb je een extra mogelijkheid om iets te regelen, mocht het online niet lukken vanuit het buitenland. Bijvoorbeeld omdat de verbinding tegenzit. Ook is het handig als iemand je post in de gaten houdt.

 
buitenland1

Stel een dagbudget op

Echt, het gaat je een hoop geld schelen: bepaal een dagelijks budget voor jezelf en houd je daar aan. Reken altijd ietsje meer. Zo voorkom je dat je halverwege platzak weer naar huis moet en je leuke plannen moet laten varen. Zorg er daarnaast voor dat je altijd wat cash op zak hebt voor onverwachte zaken.

 

Stand-By Service: 24/7 hulp

Het kan iedereen gebeuren. Je laat je portemonnee in de trein liggen. Of op een drukke markt ben je plots je tas kwijt, met alles erin. Met de Stand-By Service kun je snel weer verder. Je belt gewoon het alarmnummer en wij nemen je het belangrijkste regelwerk uit handen. Dat scheelt in ieder geval een hoop zorgen.

Tip

Hebben je ouders een Doorlopende Reisverzekering? Misschien ben je dan automatisch bij je ouders meeverzekerd. Slim dus om dat eerst even uit te zoeken.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.