Naar de navigatie Naar de inhoud

Rekeningen voor kinderen

Hoe wilt u sparen voor uw kind?

Van de ouders met kinderen tot 12 jaar heeft ruim 70% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud). Het is slim om ook alvast te sparen voor de toekomst van uw kind. U kunt het geld vastzetten, zelf de leeftijd bepalen waarop het geld beschikbaar komt of een spaarrekening openen waarbij het geld vrij opneembaar is.

Rekeningen voor kinderen

Spaarrekening openen voor uw kind of kleinkind? Bekijk onze spaarrekeningen

Kindertoekomst Spaarrekening

KinderToekomst Sparen

  • Tot 0,30% rente per jaar
  • Sparen voor uw kind
  • 1 x per jaar rente

nu openen lees meer
Sparen op eigen rekening

Sparen op eigen rekening

  • Tot 0,07% rente per jaar
  • Geld is altijd opneembaar
  • Zelf bepalen wanneer u het geld schenkt


bekijk alle spaarrekeningen

De toekomst van uw kind start nu

Heeft u het spaardoel voor uw kind helder voor ogen? Volg het voorbeeld van de meeste ouders en start met sparen als uw kind nog een baby is. De video toont 2 manieren waarop u dat kunt doen: op de KinderToekomst Spaarrekening of uw eigen spaarrekening.

Leer uw kind omgaan met geld

Leren sparen en betalen doet uw kind niet vanzelf. Met de Jongerengroeirekening ervaart uw kind zelf hoe je omgaat met geld. En u kunt instellen wat uw kind met de rekening mag. De Jongerengroeirekening is een betaalrekening met betaalpas. Op het saldo krijgt uw kind ook nog eens 0,05% rente.

Leer uw kind omgaan met geld
 

Sparen voor uw kleinkind

Zet u graag iets opzij voor uw kleinkind? Opa's en oma's kunnen ook meesparen op de spaarrekening van hun kleinkind. Hebben de ouders nog geen spaarrekening aangevraagd? Vraag dan zelf een KinderToekomst Spaarrekening aan voor uw kleinkind. 

Blogs

Sparen beleggen of allebei

Sparen voor uw kind of kleinkind

Als u nu start met sparen, dan kunt u uw (klein)kind straks een mooi steuntje in de rug geven. Bijvoorbeeld bij het halen van een rijbewijs. Hoe u dit het beste aanpakt, leest u in dit blog.

lees het blog
 Sparen voor studie of rijbewijs van uw kind

Sparen voor studie of rijbewijs

Uw (klein)kind is nu misschien nog jong, maar straks heeft het allerlei dromen en wensen. In dit blog leest u hoeveel studeren of het halen van een rijbewijs gemiddeld kost. Zo kunt u doelgerichter sparen.

lees het blog
Zakgeld voor uw kind

Kinderen leren omgaan met geld

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt zeker voor het leren van bewuste keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen. In dit blog leest u hoe u uw kind hierbij kunt begeleiden.

lees het blog

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.