Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw spaargeld verdient beter

Ontdek wat bij u past

Nu de spaarrente laag is, ligt uw spaargeld zo goed als stil. Daarom is het goed om te kijken naar alternatieven. Zo brengt u uw gespaarde geld weer in beweging.

Spaaralternatieven

Spaarverslimmers

Uw spaargeld verdient beter

Ontdek de spaaralternatieven

Nu de spaarrente laag is, ligt uw spaargeld zo goed als stil. Daarom is het goed om te kijken naar alternatieven. Zo brengt u uw gespaarde geld weer in beweging.

Spaarverslimmer Beleggen Spaarverslimmer Beleggen

Beleggen

Het kan: meer rendement uit uw spaargeld halen. Tenminste, als u bereid bent risico te nemen, u kunt uw inleg verliezen. Beleggen kan al met € 50 per maand. Zo kunt u eerst rustig ervaren of het iets voor u is.

Meer over beleggen
Spaarverslimmer Pensioen Spaarverslimmer Pensioen

Pensioen aanvullen

Heeft u genoeg vermogen opgebouwd voor later? Zelf pensioen opbouwen levert mogelijk belastingvoordeel op. Het is dus interessant om hier uw spaargeld voor te gebruiken.

Meer over pensioen
Spaarverslimmer Extra aflossen op hypotheek Spaarverslimmer Extra aflossen op hypotheek

Extra aflossen op uw hypotheek

Door extra af te lossen betaalt u minder hypotheek per maand. Dat levert u waarschijnlijk meer op dan de rente op uw spaarrekening. En uw hypotheekschuld wordt lager.

Meer over aflossen
Spaarverslimmer Schenken Spaarverslimmer Schenken

Schenken

Stopt u uw (klein)kinderen graag wat geld toe? Dat kan ook voor u financieel interessant zijn. Een jaarlijks steuntje in de rug kunt u voor een deel belastingvrij schenken.

Meer over schenken
Spaarverslimmer Sparen Spaarverslimmer Sparen

Blijven sparen

Het is altijd goed om te sparen. Bijvoorbeeld om een buffer op te bouwen voor onverwachte grote uitgaven, zoals een kapotte wasmachine. Ook het Nibud adviseert om voldoende te sparen.

Meer over sparen

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.