Naar de navigatie Naar de inhoud

Royaal Rekening aanvragen

Wilt u de Royaal Rekening aanvragen?

Kom langs bij één van onze bankkantoren. U kunt de rekening dan openen en de bewindvoering regelen. Hieronder vindt u meer uitleg over bewindvoering. Bij het openen van de rekening moeten de bewindvoerder én de ontvanger van de schenking aanwezig zijn. Is de ontvanger minderjarig? Dan moet in elk geval één van de wettelijk vertegenwoordigers aanwezig zijn om toestemming te geven.

Schenken onder bewind

Bij schenken onder bewind geeft een schenker, geld of beleggingen. De ontvanger mag daarbij zelf niet aan het geld of de beleggingen komen. De schenker en ontvanger wijzen een bewindvoerder aan die de schenking mag beheren. Vaak is de schenker zelf de bewindvoerder.

Akte van Schenking

Voor een schenking onder bewind de Akte van Schenking moeten de schenker en de ontvanger een Akte van Schenking ondertekenen. Is de ontvanger nog minderjarig? Dan tekent de wettelijk vertegenwoordiger deze akte.

Testamentair bewind

Bij een testamentair bewind laat een erflater geld of beleggingen na aan een erfgenaam. Daarbij staat in het testament dat de erfgenaam nog niet aan het geld of de beleggingen mag komen. De erflater wijst in zijn testament iemand aan die de erfenis mag beheren, dat is de bewindvoerder.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.