Naar de navigatie Naar de inhoud

Royaal Rekening aanvragen

Wilt u de Royaal Rekening aanvragen?

Kom langs bij een van onze bankkantoren bij u in de buurt. U kunt de rekening dan openen en de bewindvoering regelen. Hieronder vindt u meer uitleg over bewindvoering. Bij het openen van de rekening moeten de bewindvoerder én de ontvanger van de schenking aanwezig zijn. Is de ontvanger minderjarig? Dan moet in elk geval één van de wettelijk vertegenwoordigers aanwezig zijn om toestemming te geven.

Schenken onder bewind

Bij schenken onder bewind geeft een schenker, geld of beleggingen. De ontvanger mag daarbij zelf niet aan het geld of de beleggingen komen. De schenker en ontvanger wijzen een bewindvoerder aan die de schenking mag beheren. Vaak is de schenker zelf de bewindvoerder.

Akte van Schenking

Voor een schenking onder bewind de Akte van Schenking moeten de schenker en de ontvanger een Akte van Schenking ondertekenen. Is de ontvanger nog minderjarig? Dan tekent de wettelijk vertegenwoordiger deze akte.

Testamentair bewind

Bij een testamentair bewind laat een erflater geld of beleggingen na aan een erfgenaam. Daarbij staat in het testament dat de erfgenaam nog niet aan het geld of de beleggingen mag komen. De erflater wijst in zijn testament iemand aan die de erfenis mag beheren, dat is de bewindvoerder.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Sparen én beleggen?

Combineer het beste van beide werelden

Sparen en beleggen

Een spaarbuffer is belangrijk. Maar hoe haalt u meer uit de rest van uw spaargeld? Met beleggen maakt u kans op een hoger rendement. U bepaalt zelf uw wensen en grenzen. Is beleggen iets voor u?

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief