Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Pinsparen

Alles over Pinsparen

Wat is Pinsparen?

Pinsparen is zo eenvoudig als pinnen en zo effectief als sparen. Elke keer als u in Nederland met uw betaalpas pint of geld opneemt bij de geldautomaat, wordt er een vast percentage afgeschreven van uw betaalrekening en gestort op uw spaarrekening. Pinsparen werkt alleen niet als u rood staat.

Voor wie?

Voor particulieren

Hoe het werkt

 • Percentage

  U kiest zelf het percentage dat u wilt pinsparen. U kunt kiezen tussen 1%, 5% of 10% van het transactiebedrag.

 • Keuze betaalrekening en spaarrekening

  U kiest vanaf welke particuliere ABN AMRO betaalrekening u wilt pinsparen. Tevens kiest u op welke ABN AMRO spaarrekening het gespaarde bedrag moet worden bijgeschreven. De betaalrekening en spaarrekening moeten dezelfde tenaamstelling hebben. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om een vanaf een betaalrekening op uw naam een pinsparen-opdracht te geven naar gezamenlijke spaarrekening van u en uw partner. Ook is het niet mogelijk om te pinsparen vanaf uw betaalrekening naar een spaarrekening op naam van uw kind.

  De volgende spaarrekeningen zijn uitgesloten voor pinsparen: 
  KinderToekomst Spaarrekening, Jongerengroeirekening, Royaal Rekening en alle Spaar Deposito's.

  U kunt wel de Jongerengroeirekening als betaalrekening kiezen om te pinsparen. 

 • Minimum saldo

  U kunt niet rood komen te staan door Pinsparen.

  U spaart alleen wanneer het saldo op uw betaalrekening hoger is dan € 0,-. U kunt ook kiezen voor een hoger minimum saldo op uw betaalrekening.

 • Maximum spaarbedrag

  U kunt een maximum spaarbedrag aangeven. Aan het eind van de dag wordt het totale spaarbedrag bepaald op basis van

  - het door u gekozen percentage en
  - het totaalbedrag van uw pintransacties gedurende die dag.
  Als het totale spaarbedrag hoger is dan uw maximum spaarbedrag, spaart u tot dit maximum bedrag. U spaart dus per dag nooit meer dan het maximum bedrag. Het opgeven van een maximum spaarbedrag is niet verplicht.

Pinsparen aanvragen

U kunt Pinsparen aanvragen als u een betaalrekening en een spaarrekening heeft bij ABN AMRO. Heeft u nog geen betaalrekening bij ABN AMRO? Vraag dan een pakket aan. Heeft u nog geen spaarrekening bij ABN AMRO? Open deze dan online via Internet Bankieren, telefonisch via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) of bij een van onze kantoren.

Pinsparen wijzigen of beëindigen

U kunt uw pinsparen-opdracht online wijzigen of beëindigen, of telefonisch via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) of bij een van onze kantoren.

Vragen of advies?

Meer weten over Pinsparen? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.