Naar de navigatie Naar de inhoud

Een spaarrekening openen voor uw baby

Met een spaarrekening voor uw baby kunt u sparen voor de toekomst van uw kind

Sparen voor uw baby

Uw baby lacht de wereld toe. U denkt na over zijn of haar toekomst. Hoe prettig is het om uw kind een goede start te geven? Begin bijvoorbeeld met sparen voor uw baby. Hoe eerder u hiermee start, hoe eerder u een mooi spaarbedrag heeft opgebouwd. Zo krijgt uw kind een goede financiële basis voor later. Bijvoorbeeld voor een studie, rijbewijs of als hij of zij op zichzelf gaat wonen.

Spaarrekening op naam van uw baby

Wij hebben 2 kinderspaarrekeningen waarmee u kunt sparen voor uw baby. Onze KinderToekomst Spaarrekening en Royaal Rekening geven u alle vrijheid om te sparen of op te nemen. Op 18-jarige leeftijd krijgt uw kind het spaarbedrag van de KinderToekomst Spaarrekening tot zijn beschikking. Bij de Royaal Rekening bepaalt u zelf wanneer uw kind over het geld mag beschikken.

Bij beide spaarrekeningen krijgt uw kind naast de basisrente ook een bonusrente. De bonusrente wordt uitgekeerd als u het geld tot en met 30 december op de rekening laatst staan (KinderToekomst Spaarrekening) of tot het einde van het kwartaal (Royaal Rekening).

Spaarrekening op eigen naam

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om op uw eigen spaarrekening te sparen voor uw baby. U bepaalt dan later zelf wanneer u het geld aan uw kind schenkt. Let dan wel op tot welk bedrag u belastingvrij kunt schenken en welke vrijstellingen er zijn. Het kan zijn dat het voordeliger is om het bedrag gespreid te schenken aan uw kind in plaats van het totale bedrag in een keer.

Laat het spaargeld groeien

Met een baby heeft u het druk genoeg. Maak het uzelf gemakkelijk door eenmalig Automatisch Sparen in te stellen. U laat per week, maand of kwartaal een bedrag overboeken naar de spaarrekening van uw baby. Zo groeit het spaargeld zonder omkijken en behaalt u ongemerkt uw spaardoel.

Sparen wat u kunt missen

U kunt ook alleen het bedrag sparen wat u maandelijks op uw betaalrekening overhoudt. Zo spaart u alleen wat u kunt missen. Lees meer over een variabel bedrag sparen.

Weetjes en tips

Deze weetjes en tips over sparen voor uw baby willen wij u niet onthouden:

  • Ongeveer 77% van de ouders heeft een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud Kinderonderzoek 2013).

  • Sparen voor uw kind en schenken aan uw kind zijn hetzelfde voor de Belastingdienst. Kijk op de website van de Belastingdienst na hoeveel u jaarlijks belastingvrij mag sparen.

  • Als u belastingaangifte doet, moet u het spaargeld van uw kind(eren) onder de 18 meetellen bij uw vermogen in box 3. Als uw vermogen boven een bepaalde grens komt, betaalt u hier belasting over.

Sparen voor uw kleinkind

Als opa en oma kunt u meesparen op de spaarrekening van uw kleinkind. Als u wilt kunt u ook zelf de KinderToekomst Spaarrekening of de Royaal Rekening aanvragen voor uw kleinkind.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Nibud adviseert een buffer

Ontdek de voordelen van zo'n reserve

Het nut van sparen voor een financiële buffer

Het Nibud adviseert elke maand 10% van uw netto inkomen opzij te zetten voor een financiële reserve. Zo vult u 'm na gebruik weer aan. Ontdek in welke situaties een buffer goed van pas komt.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief