Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Beleggers Spaarrekening

Meer over de Beleggers Spaarrekening

Wat is de Beleggers Spaarrekening?

Met de Beleggers Spaarrekening kunt u sparen en beleggen via één rekening.

Voorwaarden

Voorwaarden Beleggers Spaarrekening (pdf, 55kB)

Voor wie?

 • Voor particuliere klanten die actief beleggen. 

 • Voor particuliere pensioen BV's.

 • Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk en die onderneming drijven.

Rente

 • 0,05% 
  Boven € 1.200.000,- wordt geen rente vergoed.

 • Het genoemde rentepercentage is de effectieve rente op jaarbasis. Het rentepercentage van de Beleggers Spaarrekening staat niet vast. De bank kan deze altijd wijzigen.

 • Wilt u een e-mail van ons ontvangen als de rente gaat wijzigen? Meld u dan aan voor de Rente Servicemail via Internet Bankieren.

Wanneer krijg ik de rente?

Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze betaling de tweede werkdag van het volgende kwartaal bij uw bij- en afschrijvingen.

Debetrente

U mag niet rood staan op uw Beleggers Spaarrekening. Komt u toch rood te staan, dan betaalt u rente. Wij rekenen daarvoor hetzelfde rentepercentage als u onterecht rood staat op een betaalrekening. Dit rentepercentage kunt u vinden op abnamro.nl/dagelijkse-bankzaken.


Maakt u gebruik van uw Effectenkrediet, dan betaalt u elke kwartaal achteraf rente over de openstaande schuld. De rente die u moet betalen is de ABN AMRO Euro Basisrente plus een opslag. Op abnamro.nl/basistarieven vindt u de actuele rentepercentages en meer informatie over de ABN AMRO Euro Basis rente. 

Geld opnemen

U kunt uw spaargeld opnemen wanneer u wilt. U doet dit door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw ABN AMRO betaalrekening. Dit kost u niets. Dit kan via Internet Bankieren of via onze Beleggingslijn: 0900 - 92 15 (gebruikelijke belkosten).

Beleggen

Voor het kopen van beleggingen betaalt u de normale kosten. Bekijk op abnamro.nl/tarievenbeleggen wat de kosten zijn. U kunt beleggingen kopen via Internet Bankieren.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad is te vinden op abnamro.nl/garantiestelsel.

Beleggers Spaarrekening openen

 • U kunt de Beleggers Spaarrekening als volgt openen:

  • Telefonisch via onze Beleggingslijn: 0900 - 92 15 (gebruikelijke belkosten). Dit kan op werkdagen van 7 tot 22 uur en in het weekend van 9 tot 17.30 uur. 
  • Via een adviseur op een van onze bankkantoren.
 • U gebruikt de Beleggers Spaarrekening niet alleen om te sparen maar ook om te beleggen. Daarom moet u eerst uw Beleggersprofiel bepalen.

 • Als de adviseur de Beleggers Spaarrekening voor u opent, opent hij ook een Beleggingsrekening voor u. Op deze rekening administreren wij uw beleggingsproducten. Wij koppelen de Beleggingsrekening aan uw Beleggers Spaarrekening.

Spaarrekening opheffen

Lees hier hoe u uw Beleggers Spaarrekening kunt opheffen.

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.