Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheken en Leningen na uw 65ste

Lenen na uw pensioen

Lenen kan handig zijn, of nodig. Ook als u ouder dan 65 bent, zijn er mogelijkheden om te lenen. Er gelden soms wel andere regels.

Een nieuwe lening afsluiten na uw 65ste

oudere vrouw meet muur op voor verbouwing

Het kan zijn dat u ineens of over een langere periode extra geld nodig heeft. U wilt een traplift die niet vergoed wordt? Of een kleinere maar wel comfortabele nieuwe auto? U kunt een nieuw krediet afsluiten, of een bestaand krediet verhogen, als u nog geen 75 jaar bent. Voor uw 81-ste verjaardag moet de lening aan ons zijn terugbetaald. Rood staan op uw betaalrekening is tot € 1.000,- uw leven lang mogelijk.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Uw leningen worden vanaf uw 65ste of 70ste jaar afgebouwd

Heeft u een Flexibel Krediet en/of een Privélimiet Plus? Dan wordt uw kredietlimiet vanaf een bepaalde leeftijd automatisch in stappen verlaagd. Dit doen we om te voorkomen dat u aan het eind van uw leven nog met een flinke kredietschuld zit. De kredietlimiet wordt dan met kleine maandelijkse stappen in 10 jaar afgebouwd. Heeft u uw lening vóór november 2012 afgesloten, dan start de automatische afbouw bij uw 65ste levensjaar. Als uw lening is afgesloten na november 2012, dan start de automatische afbouw van uw lening bij uw 70ste levensjaar.

De gevolgen van pensionering voor uw lopende leningen

Bij uw pensionering veranderen de maandlasten van uw lening niet automatisch. Want de start van de automatische afbouw van uw krediet zal in de meeste gevallen niet samenvallen met uw pensioendatum. Uw inkomen is na uw pensionering in de meeste gevallen wel meteen lager. Als u lopende leningen heeft, is het belangrijk dat u zich ruim voor uw pensioendatum laat adviseren door één van onze adviseurs. Dan kunt u op tijd maatregelen nemen als dat nodig is.

Uw lening na uw overlijden

Als u overlijdt, hoeft het bedrag tot € 75.000,- niet te worden terugbetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Er zijn een paar voorwaarden:
  • De lening is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.
  • U had geen achterstand met betalen.
Deze clausule geldt voor een lopende Persoonlijke Lening, Flexibel Krediet, Rood Staan of een Privélimiet Plus.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.