Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenkingsakte

Wat u moet weten over een schenkingsakte

U wilt schenken op papier? Om uw kind zoveel mogelijk schenkbelasting en erfbelasting te besparen is schenken op papier een goede mogelijkheid. Daarbij heeft u wel altijd een schenkingsakte nodig, met een handtekening van een notaris. Dit kan een notaris voor u opstellen of u kunt het zelf doen om geld te besparen.

Schenkingsakte bij
een notaris

Bij schenken op papier heeft u een schenkingsakte nodig met de handtekening van een notaris. Als u bij een notaris een schenkingsakte laat opstellen, geeft u aan welk bedrag u schenkt aan uw kind. Bijvoorbeeld de overwaarde van uw huis. Uiteraard betaalt u de notaris hiervoor, maar het werk wordt u dan wel uit handen genomen.

Zelf een schenkings-
akte opstellen

Het is goedkoper als u de schenkingsakte zelf opstelt. Dit kan voor een meerderjarig kind via doehetzelfnotaris.nl. Een bevoegde notaris helpt u hierbij en maakt uw akte officieel. U bespaart hiermee tot wel 30% op uw notariskosten.

Doehetzelfnotaris.nl is niet van ABN AMRO. De bank is daarom niet aansprakelijk voor de inhoud van deze overeenkomst, of afspraken die u hierbij heeft gemaakt. ABN AMRO is ook niet aansprakelijk voor eventuele schade die te maken heeft met de overeenkomst tussen u en de gekozen notaris.

Steun het
goede doel

Regel de akte voor uw schenking op papier via doehetzelfnotaris.nl en steun meteen het goede doel. ABN AMRO maakt dan € 10,- over naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor elke € 10,- kan een kind een dagje weg.

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (uitleg tarieven)

Paraplu cadeau bij aanvraag Credit Card

Onbezorgd erop uit gaan

Stel onder een paraplu gratis bij de Credit Card

Een weekend shoppen in Londen? Of een paar dagen uitwaaien op Texel? Vraag nu een creditcard aan en u ontvangt deze ijzersterke paraplu cadeau. Weer of geen weer, jullie weekendje weg kan niet meer stuk.

Volg ons via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Volg ons via Google