Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenkingsakte

Wat u moet weten over een schenkingsakte

U wilt schenken op papier? Om uw kind zoveel mogelijk schenkbelasting en erfbelasting te besparen is schenken op papier een goede mogelijkheid. Daarbij heeft u wel altijd een schenkingsakte nodig, met een handtekening van een notaris. Dit kan een notaris voor u opstellen of u kunt het zelf doen om geld te besparen.

Schenkingsakte bij
een notaris

Bij schenken op papier heeft u een schenkingsakte nodig met de handtekening van een notaris. Als u bij een notaris een schenkingsakte laat opstellen, geeft u aan welk bedrag u schenkt aan uw kind. Bijvoorbeeld de overwaarde van uw huis. Uiteraard betaalt u de notaris hiervoor, maar het werk wordt u dan wel uit handen genomen.

Zelf een schenkings-
akte opstellen

Het is goedkoper als u de schenkingsakte zelf opstelt. Dit kan voor een meerderjarig kind via doehetzelfnotaris.nl. Een bevoegde notaris helpt u hierbij en maakt uw akte officieel. U bespaart hiermee tot wel 30% op uw notariskosten.

Doehetzelfnotaris.nl is niet van ABN AMRO. De bank is daarom niet aansprakelijk voor de inhoud van deze overeenkomst, of afspraken die u hierbij heeft gemaakt. ABN AMRO is ook niet aansprakelijk voor eventuele schade die te maken heeft met de overeenkomst tussen u en de gekozen notaris.

Steun het
goede doel

Regel de akte voor uw schenking op papier via doehetzelfnotaris.nl en steun meteen het goede doel. ABN AMRO maakt dan € 10,- over naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor elke € 10,- kan een kind een dagje weg.

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (uitleg tarieven)

Paraplu cadeau bij aanvraag Credit Card

Onbezorgd erop uit gaan

De paraplu met wolkendesign die u krijgt bij een creditcardaanvraag

Een weekend shoppen in Londen? Of een paar dagen uitwaaien op Texel? Vraag nu een creditcard aan en u ontvangt deze ijzersterke paraplu cadeau. Weer of geen weer, jullie weekendje weg kan niet meer stuk.

Volg ons via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Volg ons via Google