Naar de navigatie Naar de inhoud

Een goed pensioen regelen

Zelf een goed pensioen regelen

U kunt verschillende zaken met betrekking tot uw pensioen zelf regelen. We zetten het voor u op een rij:

  1. Zorg dat u inzicht heeft in wat u al heeft opgebouwd. Op de website van het Pensioenregister kunt u zien wat de actuele hoogte van uw AOW en werkgeverspensioen is. Wilt u weten hoe u ervoor staat? Doe de Pensioencheck.

  2. Begin zo vroeg mogelijk met het repareren van een eventueel pensioengat.

  3. Bedenk wat u het belangrijkst vindt: hoeveel wilt u nu opzij zetten voor een onbezorgde oude dag?

  4. Laat u adviseren over geldbesparende mogelijkheden.

  5. Bouw eventueel aanvullend pensioen op, bijvoorbeeld via (bank)sparen, beleggen en/of aflossen van schulden/hypotheek.

In de wetgeving is er het een en ander veranderd met betrekking tot de pensioenen. U leest hierover meer in het artikel: Pensioenwetgeving.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Wat voor uw situatie het beste is, kunt u met een adviseur uitgebreid bespreken. De adviseur kijkt samen met u naar uw financiële situatie zodat u weet wat u precies nodig heeft om later te kunnen (blijven) doen wat u wilt.

Bekijk de video: 'Wat kan ik doen om mijn inkomen voor later te verhogen?'

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.