Naar de navigatie Naar de inhoud

Een goed pensioen regelen

Zelf een goed pensioen regelen

U kunt verschillende zaken met betrekking tot uw pensioen zelf regelen. We zetten het voor u op een rij:

  1. Zorg dat u inzicht heeft in wat u al heeft opgebouwd. Op de website van het Pensioenregister kunt u zien wat de actuele hoogte van uw AOW en werkgeverspensioen is. Wilt u weten hoe u ervoor staat? Doe de Pensioencheck.

  2. Begin zo vroeg mogelijk met het repareren van een eventueel pensioengat.

  3. Bedenk wat u het belangrijkst vindt: hoeveel wilt u nu opzij zetten voor een onbezorgde oude dag?

  4. Laat u adviseren over geldbesparende mogelijkheden.

  5. Bouw eventueel aanvullend pensioen op, bijvoorbeeld via (bank)sparen, beleggen en/of aflossen van schulden/hypotheek.

In de wetgeving is er het een en ander veranderd met betrekking tot de pensioenen. U leest hierover meer in het artikel: Pensioenwetgeving.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Wat voor uw situatie het beste is, kunt u met een adviseur uitgebreid bespreken. De adviseur kijkt samen met u naar uw financiële situatie zodat u weet wat u precies nodig heeft om later te kunnen (blijven) doen wat u wilt.

Bekijk de video: 'Wat kan ik doen om mijn inkomen voor later te verhogen?'

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.