Naar de navigatie Naar de inhoud

Lijfrente uitkeren als pensioen

Kan ik mijn vrijgevallen lijfrente gebruiken als pensioenpotje?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen, kunt u het geld van uw vrijgevallen lijfrente laten uitkeren. U kunt er uiteraard ook mee sparen. Banksparen en verzekeren behoren tot de mogelijkheden.

U heeft een aantal mogelijkheden om uw vermogen te laten uitkeren. Dit kan met bankspaarproducten en levensverzekeringen. Wilt u weten welke oplossing het beste bij u past? Onze adviseur neemt samen met u uw wensen en mogelijkheden door. Zo maakt u een verantwoorde keuze voor uw inkomen voor later.

Bekijk hiernaast de video: 'Wat is het verschil tussen lijfrente en banksparen?'

Een lijfrente is een reeks vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen. U betaalt daarvoor periodiek of éénmalig een premie aan een verzekeringsmaatschappij of bank. Daardoor krijgt u extra inkomen vanaf een bepaald moment, bijvoorbeeld als u met pensioen gaat.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.