Naar de navigatie Naar de inhoud

Afspraken van banken en verzekeraars

Afspraken over waardeoverdracht

Voor bankspaarproducten en levensverzekeringen gelden speciale regels van de Belastingdienst. Bij de waardeoverdracht moet hiermee rekening worden gehouden. Banken en verzekeraars hebben daarom afspraken gemaakt over waardeoverdracht. Dit betekent dat de banken en verzekeraars dit op dezelfde manier uit zullen voeren, en binnen dezelfde tijd.

Deze afspraken staan in het zogenaamde 'Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten'. Alle banken en verzekeraars die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond van Verzekeraars, houden zich aan deze afspraken.

Hieronder ziet u voor welke (meest voorkomende) producten de afspraken gelden. Staat uw product hier niet bij? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 

Voordelen van de afspraken

  • Alle banken of verzekeraars werken mee aan waardeoverdracht en houden hierbij rekening met de Belastingdienst.

  • Uw oude bank of verzekeraar boekt uw saldo over binnen 14 dagen na ontvangst van uw verzoek en alle benodigde documenten.

  • Doet de bank of verzekeraar langer over het overboeken? Dan krijgt u een rentevergoeding.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.