Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw persoonlijk pensioenadvies in 6 stappen

Wat komt er kijken bij een persoonlijk pensioenadvies?

U wilt een goed en persoonlijk pensioenadvies, speciaal op maat gemaakt voor u. Wat daarbij komt kijken en wat u van ons mag verwachten, leest u hieronder.

stap 1

Afspraak maken
 • U maakt een afspraak met een adviseur voor een eerste gesprek. Dit kan waar en wanneer u dat wilt. U kunt kiezen uit telefonisch advies, advies via de webcam op uw computer of persoonlijk met een adviseur op één van onze kantoren.

stap 2

Eerste gesprek: gratis oriëntatie
 • Uw pensioen verkennen doet u samen met een financieel adviseur. Een eerste oriëntatiegesprek is altijd gratis. Tijdens dit eerste gesprek luistert een adviseur naar uw vragen en wensen. 
  Welke vragen stelt u aan een adviseur? Denk aan onderwerpen als uw inkomen nu en later, het betalen van de studie van uw kinderen, een tweede huis, voor uzelf beginnen of onzekerheden rondom arbeidsongeschiktheid of overlijden.
  Als dat kan, geeft uw adviseur u direct een antwoord of oplossing. Is voor een antwoord of oplossing een advies nodig? Dan bekijkt de adviseur welk advies (pdf, 738kB) voor u het beste past. Als u dat wilt, maakt de adviseur een offerte voor dat advies. U vindt daarin onder andere de kosten van het advies.

stap 3

Documenten verzamelen
 • Cijfers en bedragen zijn belangrijk voor een betrouwbaar advies. Daarom krijgt uw adviseur van u graag uw financiële documenten, binnen twee weken na het oriëntatiegesprek. Uw adviseur vertelt u precies welke documenten nodig zijn voor uw advies. Zodra uw documenten compleet zijn, gaat uw adviseur aan de slag. Uw documenten verzamelen kan lastig zijn. Daarom helpen we u graag op weg met een overzicht van de documenten die nodig kunnen zijn.

stap 4

Tweede gesprek: inzicht in uw situatie en wensen
 • Uw adviseur heeft het gesprek voorbereid met uw documenten. Hij deelt met u zijn eerste analyse. Daarna gaat het gesprek vooral over u, uw familie, uw vragen, wensen, ambities en dromen. Uw adviseur brengt uw financiële situatie gedetailleerd in beeld en houdt rekening met wat daarop invloed kan hebben, nu en later. Voor het tweede en het derde gesprek samen betaalt u advieskosten. Deze zijn in de adviesofferte opgenomen.

stap 5

Derde gesprek: ons advies aan u
 • Uw adviseur maakt voor u een adviesrapport. Dit rapport geeft u inzichten en adviezen. Uw adviseur bespreekt het adviesrapport (pdf, 429kB) met u, geeft uitleg en beantwoordt al uw vragen. U weet dan waarop u kunt rekenen, wat u kunt doen om uw wensen waar te maken of om uzelf tegen risico’s te beschermen. Dat geeft rust! 
  Voor het tweede en het derde gesprek samen betaalt u advieskosten. Deze zijn in de adviesofferte opgenomen. Nadat de adviseur het adviesrapport met u heeft besproken, brengen wij de advieskosten in rekening.

stap 6

Advies afronden
 • Laat uw adviesrapport zien dat er iets nodig is om uw wensen te realiseren? Dan is de keuze aan u of u hieraan een vervolg wilt geven. Als u dat wilt kan uw adviseur het voor u in orde maken. Denk bijvoorbeeld aan extra sparen, aflossen op uw hypotheek of het opvragen van de offerte voor de producten die u nodig heeft.
  Maar soms bevestigt een adviesrapport dat u alles goed geregeld heeft. U hoeft dan niets te doen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.