Naar de navigatie Naar de inhoud

Vermogen opbouwen

Tijdens uw pensioen heeft u meer tijd om leuke dingen te doen. Maar heeft u er dan ook het geld voor? Een AOW -uitkering en pensioen zijn samen vaak minder dan uw huidige inkomen. Als u later genoeg te besteden wilt hebben, kunt u zelf sparen of beleggen. Ook kunt u met banksparen fiscaal aantrekkelijk vermogen opbouwen.

Algemene ouderdomswet. Dit is de leeftijd waarop het AOW-pensioen ingaat. U ontvangt het AOW-pensioen vanaf de dag waarop u uw AOW-leeftijd bereikt. Per 1 januari 2013 is de AOW-leeftijd met 1 maand verhoogd. In de komende jaren gaat de AOW-leeftijd in stapjes omhoog. Na 2024 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.

Banksparen voor een aanvulling op uw inkomen

Wilt u later meer te besteden hebben? Met de Pensioenaanvulling zorgt u voor extra inkomen naast uw pensioen. U kiest zelf voor sparen met een vaste of variabele rente . Met banksparen bouwt u vermogen op tegen lage kosten en met mogelijk belastingvoordeel.

Een variabele rente betekent dat de hoogte van de rente dagelijks kan wijzigen. De rente is onder meer afhankelijk van ontwikkelingen op de geldmarkt en kapitaalmarkt.

Zelf sparen of beleggen

Als u kiest voor gewoon sparen en/of beleggen heeft u meer vrijheid. U kunt altijd bij uw geld, terwijl het geld bij banksparen of een levensverzekering op een geblokkeerde rekening staat. Op deze manier kunt u ook vermogen opbouwen om later te gebruiken als aanvulling op uw inkomen of pensioen.

Advies over de opbouw van vermogen

U heeft een aantal mogelijkheden om vermogen op te bouwen voor later. Dit kan met onze bankspaarproducten en levensverzekeringen. Wilt u weten welk oplossing het beste bij u past? Onze adviseur neemt samen met u uw wensen en mogelijkheden door. Zo maakt u een verantwoorde keuze voor uw inkomen voor later.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief