Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Pensioenaanvulling

Alles over Pensioenaanvulling

 • Banksparen met hoge variabele rente van 1,00%

 • Zelf bepalen hoe vaak en hoeveel u opbouwt

 • Inleg is mogelijk aftrekbaar bij uw belastingaangifte

meer informatie aanvragen
man met mobiele telefoon achter laptop

Wat is de Pensioenaanvulling?

Met ABN AMRO Pensioenaanvulling kunt u met mogelijk belastingvoordeel banksparen voor extra pensioen. U spaart met een variabele rente op een geblokkeerde rekening. Zo komt u tussentijds niet in de verleiding om het spaargeld voor andere zaken te gebruiken. Uiteindelijk koopt u met het gespaarde bedrag uw extra pensioen.

Voor wie?

 • U wilt graag extra pensioen opbouwen zodat u later ook leuke dingen kunt blijven doen.
 • U heeft nog niet de AOW-leeftijd bereikt en kunt uw jaarruimte gebruiken voor belastingaftrek binnen de fiscale grenzen.
 • U kunt uw reserveringsruimte gebruiken voor belastingaftrek binnen de fiscale grenzen.
 • U heeft al voor een aanvullend pensioen gespaard, bij een bank, verzekeraar of beleggingsinstelling en wilt het bedrag overboeken naar een geblokkeerde bankspaarrekening bij ABN AMRO.
 • U bent zelfstandig ondernemer en u wilt graag (met uw oudedagsreserve) inkomen voor later opbouwen. 

Belastingvoordeel

 • U betaalt over het bedrag dat u heeft opgebouwd met de ABN AMRO Pensioenaanvulling geen vermogensrendementsheffing in box 3.
 • U mag uw storting, maximaal uw jaarruimte en/of reserveringsruimte, bij uw belastingaangifte aftrekken van uw inkomen in box 1.
 • U betaalt inkomstenbelasting en sociale premies over de uitkeringen op het moment dat u ze ontvangt. Als u op dat moment in een lagere belastingschaal valt, heeft u een extra belastingvoordeel.

Rente

ABN AMRO Pensioenaanvulling is een bankspaarrrekening met een variabele spaarrente van 1,00% (op jaarbasis). Deze rente kan gewijzigd worden en schrijven we ieder jaar op 31 december bij op uw ABN AMRO Pensioenaanvulling.

Afhandelingskosten

Sluit u de ABN AMRO Pensioenaanvulling online af? Dan betaalt u € 25,- afhandelingskosten. Dit zijn de kosten voor onze werkzaamheden om uw product administratief in orde te maken.

Overstappen naar ABN AMRO Bank

Heeft u een bankspaarproduct of levensverzekering bij een andere bank of verzekeraar? Dan kunt u hiermee overstappen naar ABN ARMO. Dit heet ook wel waardeoverdracht. Een reden om over te stappen is het aflopen van een levensverzekering of bankspaarproduct waardoor het saldo vrij valt. Of u vindt de voorwaarden en rente bij ABN AMRO beter dan bij uw huidige bank of verzekeraar.

Zo kunt u overstappen naar ABN AMRO

Extra informatie

 • Geld inleggen

  U kunt jaarlijks uw jaarruimte en/of reserveringsruimte zelf via Internet Bankieren inleggen. U kunt daarbij kiezen of u dit in 1 keer inlegt of verspreid over het jaar.

 • Geld bijstorten

  U kunt jaarlijks maximaal uw jaarruimte en/of reserveringsruimte zelf bijstorten en deze stortingen bij uw belastingaangifte aftrekken van uw inkomen in box 1.

 • Tussentijds geld opnemen

  De Pensioenaanvulling is bedoeld om in de toekomst extra pensioen mee te kopen. Tussentijds geld opnemen is wettelijk alleen toegestaan wanneer u langer dan 12 maanden arbeidsongeschikt bent. Hier zijn voorwaarden aan verbonden (zie daarvoor de Productwijzer).

 • Pensioengeld opnemen

  Met het geld koopt u een periodieke uitkering aan, bijvoorbeeld de Leefrente of een Lijfrente Garantie Polis. Maar u kunt ook kiezen voor een product bij een andere bank of verzekeraar. Gebruikt u het geld niet voor de periodieke (pensioen)uitkeringen, dan betaalt u belasting over het opgenomen bedrag. Die kan oplopen tot 51.95%. Daarnaast moet u meestal een boete betalen aan de Belastingdienst.

 • Bij overlijden

  Bij overlijden gaat het vermogen in de Pensioenaanvulling nooit verloren. Het gespaarde bedrag gaat naar uw erfgenaam of erfgenamen. Zij moeten dit bedrag gebruiken om een nabestaandenuitkering te kopen.

 • Pensioenaanvulling voor uw partner

  U kunt de bankspaarrekening alleen op uw eigen naam openen. Pensioenaanvulling voor uw partner kan alleen door een extra bankspaarrekening te openen op naam van uw partner.

Advies over uw pensioen

Wilt u graag advies? In een gratis oriëntatiegesprek bespreken wij uw financiële situatie, uw wensen, uw doelen en de mogelijke risico's. Soms is dit gesprek al voldoende om u op weg te helpen. Is er een uitgebreid pensioenadvies nodig? Dan vindt dit gesprek plaats op een van onze kantoren, of gewoon thuis via Beeldbankieren. Voor dit gesprek betaalt u advieskosten.

Alles over Pensioenaanvulling

 • Banksparen met hoge variabele rente van 1,00%

 • Zelf bepalen hoe vaak en hoeveel u opbouwt

 • Inleg is mogelijk aftrekbaar bij uw belastingaangifte

meer informatie aanvragen
man met mobiele telefoon achter laptop

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.