Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw ontslagvergoeding

In termijnen laten uitbetalen

Bouwt u met uw ontslagvergoeding vermogen op? Doet u dit via banksparen of een levensverzekering en valt dit geld binnenkort vrij? U kunt u het geld dan laten storten op een uitkerende bankspaarrekening of lijfrenteverzekering. U ontvangt dan periodiek een bedrag. ABN AMRO houdt over deze uitkeringen belasting en premies in en draagt deze af aan de Belastingdienst.

Het voordeel is dat u niet in één keer over het hele bedrag inkomstenbelasting hoeft te betalen. Over het tegoed betaalt u geen vermogensrendementsheffing.

Uitbetalen in termijnen via banksparen

Als u uw ontslagvergoeding stort op de Gouden Handdruk Leefrekening ontvangt u een vaste rente over dit bedrag. U ontvangt een vaste uitkering per maand, kwartaal of (half)jaar. De minimale looptijd is afhankelijk van de leeftijd waarop u de eerste uitkering ontvangt. 

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.

Uitbetalen in termijnen via levensverzekering

U kunt ook kiezen voor het afsluiten van een lijfrente om de uitkeringen in termijnen te ontvangen. U kunt hiervoor de Lijfrente Garantie Polis afsluiten. Bij deze lijfrentepolis kunt u ervoor kiezen om levenslang een uitkering te ontvangen. 

Advies over uw ontslagvergoeding

Uw ontslagvergoeding besteden kan op verschillende manieren. Wat past bij uw situatie en hoe realiseert u uw plannen?

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.