Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw ontslagvergoeding

In termijnen laten uitbetalen

Bouwt u met uw ontslagvergoeding vermogen op? Doet u dit via banksparen of een levensverzekering en valt dit geld binnenkort vrij? U kunt u het geld dan laten storten op een uitkerende bankspaarrekening of lijfrenteverzekering. U ontvangt dan periodiek een bedrag. ABN AMRO houdt over deze uitkeringen belasting en premies in en draagt deze af aan de Belastingdienst.

Het voordeel is dat u niet in één keer over het hele bedrag inkomstenbelasting hoeft te betalen. Over het tegoed betaalt u geen vermogensrendementsheffing.

Uitbetalen in termijnen via banksparen

Als u uw ontslagvergoeding stort op de Gouden Handdruk Leefrekening ontvangt u een vaste rente over dit bedrag. U ontvangt een vaste uitkering per maand, kwartaal of (half)jaar. De minimale looptijd is afhankelijk van de leeftijd waarop u de eerste uitkering ontvangt. 

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.

Uitbetalen in termijnen via levensverzekering

U kunt ook kiezen voor het afsluiten van een lijfrente om de uitkeringen in termijnen te ontvangen. U kunt hiervoor de Lijfrente Garantie Polis afsluiten. Bij deze lijfrentepolis kunt u ervoor kiezen om levenslang een uitkering te ontvangen. 

Advies over uw ontslagvergoeding

Uw ontslagvergoeding besteden kan op verschillende manieren. Wat past bij uw situatie en hoe realiseert u uw plannen?

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.