Naar de navigatie Naar de inhoud

Het pensioen van...

Ervaringen die u kunnen helpen

Op wat voor manieren kunt u uw pensioen regelen? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Vooral nu is het niet meer zo simpel als het vroeger kon zijn. Daarom is het interessant om te zien hoe mensen die nu met pensioen zijn vroeger hun inkomen voor later hebben geregeld. Misschien kunnen hun ervaringen u helpen.

 
Marian Tims en Goofy

'Doe wat je kunt en geniet ervan'

Marian Tims wilde altijd al reizen. Voor ze samen op reis konden, overleed haar man aan een hartinfarct. Nu Marian met pensioen is, maakt ze toch haar droomreizen. Hoe had zij haar pensioen geregeld?

 

Te laat met regelen van goed pensioen

Rita Heij heeft een eetcafé in Zeeland gehad. Rita heeft altijd goed voor haar personeel gezorgd. Maar voor zichzelf was ze veel te laat met het regelen van een goed pensioen. Hoe had ze het liever willen doen?

De persoon in het verhaal is niet de persoon op de foto
 
John Seine en Arie Ribbens

Een eigenwijze pensioenvoorziening

John Seine (69) heeft een eigenwijze pensioenvoorziening, zo zegt hij zelf. Hij heeft als ondernemer het pand waar hij zijn kantoor vestigde gekocht. Wat levert hem dat nu op?

 

Hoe staat u ervoor?

U kunt uw inkomen voor later op verschillende manieren regelen, maar het is in ieder geval belangrijk dat u het doet. Wilt u weten hoe u met uw inkomen voor later is? Doe dan de pensioencheck. Met 7 vragen ontdekt u hoe u er ongeveer voor staat.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.