Naar de navigatie Naar de inhoud

Kan mijn pensioen wijzigen?

Uitgelicht

Niet meer samen, minder pensioen?

U heeft het leven samen gedeeld, dus ook samen iets opgebouwd voor later. Maar wat gebeurt er met uw pensioen als u gaat scheiden of uw partner overlijdt?

ZZP en pensioen
 
ZZP en pensioen

Veranderen van baan

Het pensioen dat u had opgebouwd gaat in principe nooit verloren. U kunt ervoor kiezen om het opgebouwde pensioen mee te nemen naar het pensioenfonds van uw nieuwe werkgever, of uw geld in het oude pensioenfonds te laten.

Vragen van klanten

Stoppen of doorwerken?

Om de pensioenen betaalbaar te houden, verandert de overheid het pensioenstelsel grondig. Zo is vanaf 2013 de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog gegaan. Daarnaast hebben de pensioenfondsen last van de economische crisis, waardoor zij moeten korten op pensioenen. Maar wat betekent dit voor u? Is het slim om te stoppen met werken of kunt u beter blijven werken?

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Video's over pensioen

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.