Naar de navigatie Naar de inhoud

Pensioen overzicht

Hoe oud ben ik als ik kan stoppen met werken?

Wanneer u met pensioen kunt, is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt zelf uitrekenen hoeveel AOW en werkgeverspensioen u heeft opgebouwd via de website mijnpensioenoverzicht.nl. Hierbij is het belangrijk te onderzoeken hoeveel u straks netto ontvangt en hoeveel u netto nodig heeft. ABN AMRO kan u hierover adviseren.

Op de website mijnpensioenoverzicht.nl ziet u, naast uw AOW, hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Wat u zelf aanvullend hebt geregeld, kunt u natuurlijk altijd inzien bij uw bank of verzekeraar en bespreken met uw adviseur.

Vervolgens moet u zich afvragen hoeveel netto inkomen u straks nodig denkt te hebben. Als u nu al constateert dat u straks niet voldoende heeft opgebouwd, of als u eerder wilt stoppen met werken, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • U vult uw pensioen aan met een bedrag ineens (bijvoorbeeld uit een ontslagvergoeding, erfenis, schenking of spaargeld).

  • U verhoogt, binnen de fiscale grenzen, de inleg voor uw aanvullend pensioen.


Wat het meest gunstig is voor u, hangt uiteraard van uw persoonlijke situatie af. Onze adviseurs nemen het totaalplaatje met u door, zodat u een goede afweging kunt maken, voor nu en voor later.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Tip:
Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u ook zien wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt. Uw AOW en het pensioen dat u nu al ontvangt, worden niet getoond. Ook wordt hier niet altijd de verevening van het pensioen in verband met een echtscheiding getoond.

Bekijk de video: 'Waar vind ik hoeveel pensioen in heb opgebouwd?'

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.