Naar de navigatie Naar de inhoud

Pensioen overzicht

Hoe oud ben ik als ik kan stoppen met werken?

Wanneer u met pensioen kunt, is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt zelf uitrekenen hoeveel AOW en werkgeverspensioen u heeft opgebouwd via de website mijnpensioenoverzicht.nl. Hierbij is het belangrijk te onderzoeken hoeveel u straks netto ontvangt en hoeveel u netto nodig heeft. ABN AMRO kan u hierover adviseren.

Op de website mijnpensioenoverzicht.nl ziet u, naast uw AOW, hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Wat u zelf aanvullend hebt geregeld, kunt u natuurlijk altijd inzien bij uw bank of verzekeraar en bespreken met uw adviseur.

Vervolgens moet u zich afvragen hoeveel netto inkomen u straks nodig denkt te hebben. Als u nu al constateert dat u straks niet voldoende heeft opgebouwd, of als u eerder wilt stoppen met werken, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • U vult uw pensioen aan met een bedrag ineens (bijvoorbeeld uit een ontslagvergoeding, erfenis, schenking of spaargeld).

  • U verhoogt, binnen de fiscale grenzen, de inleg voor uw aanvullend pensioen.


Wat het meest gunstig is voor u, hangt uiteraard van uw persoonlijke situatie af. Onze adviseurs nemen het totaalplaatje met u door, zodat u een goede afweging kunt maken, voor nu en voor later.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Tip:
Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u ook zien wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt. Uw AOW en het pensioen dat u nu al ontvangt, worden niet getoond. Ook wordt hier niet altijd de verevening van het pensioen in verband met een echtscheiding getoond.

Bekijk de video: 'Waar vind ik hoeveel pensioen in heb opgebouwd?'

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.