Naar de navigatie Naar de inhoud

De hoogte van uw pensioen

De hoogte van uw pensioen

Als u met pensioen gaat, heeft u onder voorwaarden recht op AOW en eventueel ook op een werkgeverspensioen. Dit laatste bouwt u op via uw werkgever(s) in een pensioenfonds of via een verzekeraar. Daarnaast kunt u zelf aanvullend pensioen hebben opgebouwd.

U kunt de actuele hoogte van uw AOW en werkgeverspensioen bekijken op de website van mijnpensioenoverzicht.nl. Onze adviseurs bekijken graag met u uw totaalplaatje voor uw eventuele aanvullend pensioen.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Inzicht in de hoogte van uw pensioen met het Uniform Pensioen Overzicht

Als werknemer ontvangt jaarlijks het Uniform Pensioen Overzicht (UPO). In dit overzicht ziet u precies hoeveel pensioen u in de loop van de tijd heeft opgebouwd via uw werkgever(s). Voor het pensioen bij uw huidige werkgever ontvangt u jaarlijks een overzicht. Voor pensioenen bij eerdere werkgevers ontvangt u eens per vijf jaar een overzicht. Telt u de verschillende pensioenbedragen van alle UPO's bij elkaar op, dan heeft u een compleet beeld van uw opgebouwde pensioen tot nu toe. Zo weet u waar u straks recht op heeft. Via www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u deze gegevens ook opvragen.

Bekijk de video: 'Waar vind ik hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?'

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.