Naar de navigatie Naar de inhoud

De hoogte van uw pensioen

De hoogte van uw pensioen

Als u met pensioen gaat, heeft u onder voorwaarden recht op AOW en eventueel ook op een werkgeverspensioen. Dit laatste bouwt u op via uw werkgever(s) in een pensioenfonds of via een verzekeraar. Daarnaast kunt u zelf aanvullend pensioen hebben opgebouwd.

U kunt de actuele hoogte van uw AOW en werkgeverspensioen bekijken op de website van mijnpensioenoverzicht.nl. Onze adviseurs bekijken graag met u uw totaalplaatje voor uw eventuele aanvullend pensioen.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Inzicht in de hoogte van uw pensioen met het Uniform Pensioen Overzicht

Als werknemer ontvangt jaarlijks het Uniform Pensioen Overzicht (UPO). In dit overzicht ziet u precies hoeveel pensioen u in de loop van de tijd heeft opgebouwd via uw werkgever(s). Voor het pensioen bij uw huidige werkgever ontvangt u jaarlijks een overzicht. Voor pensioenen bij eerdere werkgevers ontvangt u eens per vijf jaar een overzicht. Telt u de verschillende pensioenbedragen van alle UPO's bij elkaar op, dan heeft u een compleet beeld van uw opgebouwde pensioen tot nu toe. Zo weet u waar u straks recht op heeft. Via www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u deze gegevens ook opvragen.

Bekijk de video: 'Waar vind ik hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?'

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.