Naar de navigatie Naar de inhoud

Kennis- en ervaringstoets

Weet waar u aan toe bent met de kennis- en ervaringstoets

Als u een hypotheek of pensioenaanvulling wilt afsluiten, dan kan dat tegenwoordig vaak ook zonder hulp van een adviseur. Het is dan natuurlijk belangrijk dat u weet hoe het product in elkaar zit. De kennis- en ervaringstoets geeft u inzicht in de risico's en gevolgen voor uw financiële situatie. Bovendien is deze verplichte toets onderdeel van de Wet op het Financieel Toezicht.

 

Wanneer doet u de kennis- en ervaringstoets? 

De toets is verplicht voor financiële producten die een behoorlijke invloed op uw situatie hebben. En waarbij het dus extra belangrijk is dat u goed weet waar u aan begint. Hieronder vindt u een overzicht van de kennis- en ervaringstoetsen die wij gebruiken.

Hoe werkt de toets?

De toets bestaat uit 15 vragen en duurt ongeveer 10 minuten. Bij elke vraag krijgt u direct uitleg over het goede antwoord. Op basis van uw score kunt u besluiten om het product zonder advies af te sluiten. Heeft u liever persoonlijk advies? Dan kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken.

 

Pensioen

Gouden Handdruk

 

Verzekeren

Hypotheken

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.