Naar de navigatie Naar de inhoud

Verklaring van erfrecht

Verklaring van erfrecht aanvragen?

Via ABN AMRO kunt u gemakkelijk en voordelig online een verklaring van erfrecht aanvragen. Dit kan met korting dankzij een speciale overeenkomst met Doehetzelfnotaris.nl. Let op: Het voordelige tarief geldt alleen als u de verklaring van erfrecht via onderstaande knop aanvraagt.

  • Klik op de knop 'Verklaring van erfrecht aanvragen'. U dan gaat naar de site van Doehetzelfnotaris.nl. 

  • Vul uw gegevens en de gegevens van de overledene in.

  • Kies een notaris bij u in de buurt. Deze neemt daarna contact met u op om de verklaring van erfrecht op te maken.

  • U ontvangt de originele verklaring van erfrecht. Wilt u dat de notaris ook een exemplaar naar ABN AMRO stuurt? Geef dit dan door aan de notaris.

Had de overledene geen testament? Dan staat in de wet wie de erfgenamen zijn en hoeveel zij erven. Dit is het wettelijk erfrecht. Meer informatie over het wettelijke erfrecht vindt u op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.
U vraagt een Verklaring van Erfrecht aan bij een notaris. Deze verklaring kost geld dus vraag die alleen aan als ABN AMRO hierom vraagt. Wij hebben de verklaring (hierin staat persoonlijke gegevens van de overledene) soms nodig om de bankzaken goed af te kunnen wikkelen.
 

Hoe weet u of u een Verklaring van erfrecht nodig heeft?

Als nabestaande ontvangt u van ons een brief. Die sturen wij nadat het overlijden bij ons is gemeld. In deze brief leest u of wij een verklaring van erfrecht nodig hebben. Deze verklaring kost geld en is soms nodig bij het afwikkelen van een nalatenschap.

 

Meer uitleg over het aantrekkelijk tarief

Als u de verklaring aanvraagt via de knop op deze pagina, betaalt u het vaste lage basistarief van € 250,- inclusief BTW. Per erfgenaam komt hier nog € 20,- bij. Dit tarief geldt als u aan de voorwaarden voldoet zoals die staan vermeld op de site van doehetzelfnotaris.nl. Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan krijgt u als klant van ABN AMRO toch 10% korting op het notaristarief.

 

Doehetzelfnotaris.nl is niet van ABN AMRO. Wij zijn daarom niet aansprakelijk voor de inhoud van deze overeenkomst. Ook niet voor de afspraken die u hierbij heeft gemaakt of voor onjuist gebruik van klantgegevens. ABN AMRO is ook niet aansprakelijk voor eventuele schade die te maken heeft met de overeenkomst tussen u en de gekozen notaris.

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.