Naar de navigatie Naar de inhoud

Stappenplan: overlijden melden

Voor de nabestaanden

Nadat wij uw melding van een overlijden hebben ontvangen, beginnen wij direct met het afhandelen van de bankzaken van de overledene.

stap 1

Overlijden melden
  • Telefonisch via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten), 24 uur per dag.

  • Via internet.

  • Via uw adviseur of bankkantoor.

stap 2

Bankzaken afhandelen
  • Binnen 3 werkdagen na uw melding sturen wij een brief naar het adres van de overledene. Hierin leggen wij uit welke stappen wij al hebben genomen om de bankzaken van de overledene af te handelen. Ook staat in deze brief welke documenten wij nodig hebben om de rekening(en) vrij te geven. Wij kunnen bijvoorbeeld vragen om een akte van overlijden of een verklaring van erfrecht. Heeft u het overlijden gemeld, maar woont u op een ander adres dan de overledene? Dan ontvangt u een bevestigingsbrief.

stap 3

Rekeningen vrijgeven
  • Ongeveer 5 werkdagen nadat wij alle documenten hebben ontvangen, geven wij de rekening(en) vrij. Wij sturen hiervan een bevestigingsbrief. De erfgenamen of de persoon die de nalatenschap afhandelt, hebben nu toegang tot de bankzaken of rekeningen van de overledene. Het kan zijn dat er dan nog bepaalde keuzes moeten worden gemaakt over bankproducten. In dat geval adviseren wij u hier graag over.

stap 4

Adviesgesprek
  • Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. U moet veel regelen en u heeft vast veel vragen. Ook over de bankzaken van de overledene. U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken met een adviseur. Bel hiervoor 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten), uw eigen AMRO adviseur of kom langs op één van onze kantoren.

Vragen over de afwikkeling van uw bankzaken? Bel de Nabestaandendesk op werkdagen tussen 8.00 - 18.00 uur.

020 - 34 34 545 (lokaal tarief)

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.