Naar de navigatie Naar de inhoud

Nalaten

Laat uw nabestaanden verzorgd achter

U denkt er misschien liever niet over na, maar hoe laat u uw nabestaanden achter? Moeten zij uw uitvaart betalen? En kunnen uw partner en eventuele kinderen in het huis blijven wonen als u eerder komt te overlijden? Wie krijgt uw persoonlijke eigendommen? Als u het nu regelt, geeft dat u rust en uw dierbaren zekerheid.

Uw betaal- en spaarrekeningen

Rekeningen die alleen op uw naam staan, worden na uw overlijden meteen geblokkeerd. Ook vervallen de machtigingen die aan uw rekening(en) zijn gekoppeld. Dit doen wij om te voorkomen dat onbevoegden kunnen beschikken over uw rekeningen.
Betalingen die dringend gedaan moeten worden, zoals huur/hypotheek, kunnen wij voor u regelen. Rekeningen die op twee namen staan, blijven uiteraard voor de mederekeninghouder toegankelijk.

Gespaard voor uw uitvaart?

Weten uw nabestaanden of u een uitvaartverzekering heeft? En zo ja, waar de polis ligt? Of heeft u daarvoor gespaard op een spaarrekening? Een gemiddelde uitvaart kost namelijk al snel zo'n € 7.500,-. Het is verstandig dat u aan uw nabestaanden laat weten wat u heeft geregeld. Door een goede voorbereiding neemt u ze een hele zorg uit handen.

Zekerheid voor uw nabestaanden

Woont u samen met een partner en/of kinderen? Dan is het fijn als zij in het huis kunnen blijven wonen en er qua inkomen niet op achteruit gaan. Het geeft rust voor uzelf en zekerheid voor uw nabestaanden als u van tevoren goed heeft geregeld dat de hypotheek gewoon betaald kan worden als u er niet meer bent.

Schenken aan uw (klein)kinderen

Kunt u uw (klein)kinderen iets nalaten? Dan is het financieel aantrekkelijker om op tijd te schenken. Zo voorkomt u dat zij veel erfbelasting moeten betalen. Als uw schenking minder is dan een bepaald bedrag per jaar, betalen zij immers geen belasting over het bedrag dat u schenkt.

Wat kunt u nog meer regelen?

Heeft u zich weleens afgevraagd of het nodig is om een testament op te laten stellen? En wat is een codicil? Waar laat u uw codes voor toegang tot bijvoorbeeld Facebook en uw mobiele telefoon? Lees in onze brochure waar u nog meer aan kunt denken om uw nabestaanden nu al zorg uit handen te nemen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.