Naar de navigatie Naar de inhoud

Zo kunt u altijd pinnen en betalen

Geld lenen kost geld

Het overkomt ons allemaal wel eens: u wilt pinnen voor uw boodschappen, maar de caissière schudt haar hoofd. Of uw hypotheek kan niet worden afgeschreven, omdat er net een ander groot bedrag is overgemaakt. Niet alleen ontzettend onhandig, maar het is ook nog eens niet nodig. U kunt al veel van dit soort situaties voorkomen als u regelt dat u rood kunt staan op uw betaalrekening. Hieronder leest u meer over rood staan en nog meer tips die ervoor kunnen zorgen dat u altijd kunt betalen.

Rood staan op uw betaalrekening

Houdt u ook aan het einde van uw geld wel eens een stukje maand over? Als u zorgt dat u kunt rood staan op uw betaalrekening, kunt u gewoon uw boodschappen blijven betalen. U bepaalt zelf voor welk bedrag u kunt rood staan, zodat u ook weer niet teveel uitgeeft. En u betaalt uiteraard alleen rente over het bedrag dat u rood staat. Als u niet rood staat, kost het u dus niets.

Gebruik uw spaargeld

Staat er bijna geen geld meer op uw betaalrekening en heeft u voldoende spaargeld? Boek dan even wat geld over van uw spaarrekening. Dat is voordeliger dan rood staan; u betaalt immers meer rente voor rood staan, dan dat uw spaargeld oplevert.
Als u een spaarrekening bij ABN AMRO heeft, staat het geld direct na het overboeken op uw betaalrekening. Staat uw spaargeld ergens anders? Dan duurt het wat langer voordat het geld op uw betaalrekening staat. Het is dus slim om voldoende geld op een ABN AMRO spaarrekening te zetten.

Geld overboeken met uw smartphone

Uw saldo checken en even snel geld overmaken, van bijvoorbeeld uw spaarrekening naar uw betaalrekening? Met de Mobiel Bankieren app kan dat altijd, waar en wanneer u maar wilt. En u ziet in de app ook in 1 oogopslag de betalingen die niet zijn gelukt. Via de kalender rechts onderin ziet u een overzicht van alle automatische incasso's die nog worden afgeschreven. Zo houdt u grip op uw uitgaven, ook als ze automatisch worden afgeschreven en kunt u er op tijd voor zorgen dat u altijd kunt betalen en pinnen.

Ontvang een e-mail of sms als uw saldo wijzigt

Zit u te wachten op een bepaalde bij- of afschrijving op uw betaalrekening? Met 'Betaalalerts' hoeft u niet meer de hele tijd uw rekening in de gaten te houden. U geeft namelijk binnen Internet Bankieren zelf aan dat u een sms of e-mail wilt krijgen als er een bepaald bedrag wordt afgeschreven. Zo bent u altijd direct op de hoogte van wijzigingen.

Betaalalerts zijn berichten die u per sms of e-mail ontvangt als er iets verandert op uw betaalrekening.

Vragen over geld lenen? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Neem contact met ons op

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.