Naar de navigatie Naar de inhoud
 • Home
 • Lenen
 • Persoonlijke Lening bij overwaarde

Persoonlijke Lening bij eigen woning

Geld lenen kost geld
Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Een groot bedrag tegen een lagere rente

Persoonlijke Lening

 • Lagere rente bij eigen woning

 • Ideaal voor grote uitgaven

 • Uw woning is geen onderpand

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken zelf hoeveel u kunt lenen op basis van uw inkomen, vaste lasten en persoonlijke situatie.

Bereken
potje geld

Lagere rente bij eigen woning

Heeft u een hypotheek bij ABN AMRO of heeft u een overwaarde van minimaal € 10.000,- op uw woning? Dan profiteert u van een extra verlaging op de rente van 0,3%. Zo kunt u op de kosten van uw Persoonlijke Lening besparen. Vraag de lening online aan.

Ideaal voor grote uitgaven

Een Persoonlijke Lening is een prima keuze als u eenmalig een groot bedrag nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een dakkapel of nieuwe meubels. U ontvangt het bedrag dat u leent in één keer op uw rekening. Vraag de lening online aan.

Uw woning is geen onderpand

Bij deze lening is uw woning geen onderpand. U hoeft uw hypotheek er niet voor te laten aanpassen. U hoeft er niet voor naar de notaris. En u betaalt geen advies- en afsluitkosten. De Persoonlijke Lening bij overwaarde kunt u direct online aanvragen. U kunt deze lening overal voor gebruiken. Vraag de lening direct aan.

U weet waar u aan toe bent

Bij een Persoonlijke Lening verandert de rente niet. En u betaalt iedere maand hetzelfde bedrag. Zo weet u precies wanneer u de lening heeft terugbetaald. Vraag de lening direct aan.

Heeft u genoeg overwaarde?

Is de WOZ-waarde van uw woning minimaal €10.000,- hoger dan uw huidige hypotheekschuld? Dan heeft u genoeg overwaarde. U kunt dan een Persoonlijke Lening voor klanten met overwaarde aanvragen, met een aantrekkelijke rentetarief. Heeft u niet genoeg overwaarde? Kijk dan of de normale Persoonlijke Lening geschikt is voor uw wensen.

Voorbeeldberekening

Kredietbedrag Debet-
rentevoet
Jaarlijks
kosten-
percentage
Termijnbedrag
(per maand)
Looptijd Totale prijs krediet
€ 10.000,- 6,1% 6,1% € 235,- 48 mnd € 11.257,-
€ 10.000,- 10,2% 10,2%  € 253,- 48 mnd € 12.115,-
€ 25.000,- 4,9% 4,9% € 229,- 144 mnd € 32.914,-
€ 25.000,- 9,4% 9,4%  € 285,- 144 mnd € 40.993,-

De gegevens in de tabel zijn een voorbeeld. Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. De rente die u betaalt is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Bereken hier uw persoonlijk tarief. Ook als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk. Het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) is gelijk aan de rente en is maximaal 12%. Behalve de rente worden er geen extra kosten in rekening gebracht. De looptijd van een Persoonlijke Lening is minimaal 24 maanden en maximaal 144 maanden.

Alles over de Persoonlijke Lening bij overwaarde

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is een aflopende lening. U ontvangt het geld in een keer op uw betaalrekening. Elke maand betaalt u hiervoor hetzelfde bedrag. U spreekt met ons af wanneer u de lening helemaal heeft terugbetaald.

Een lening waarbij is vastgelegd wanneer de lening helemaal moet zijn terugbetaald. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag terug.

Voorwaarden

Voor de Persoonlijke Lening gelden de productvoorwaarden Persoonlijke Lening (pdf, 34kB).

Hoeveel kunt u lenen?

Een bedrag tussen € 2.500,- en € 75.000,-. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Wilt u meer lenen?

U wilt meer lenen dan € 75.000,-? Dan hebben wij Maatwerkkrediet voor u. Dit is een lening die specifiek aansluit op uw wensen.

Mag ik de lening vaker gebruiken?

Wat u heeft terugbetaald, kunt u bij deze lening niet opnieuw opnemen.

Tot welke leeftijd kunt u de lening aanvragen?

Tot u 75 jaar bent.

Wanneer moet de Persoonlijke Lening zijn terugbetaald?

Dit hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld waarvoor u de lening wilt gebruiken. En van uw leeftijd. U moet de lening terugbetaald hebben voor u 81 jaar bent.

Waarvoor wilt u de lening gebruiken? Maximale looptijd in maanden
Auto/motor 72
Meer financiële ruimte 72
Oversluiten bestaande lening 72
Inrichting woning 72
Tuininrichting 96
Caravan 96
Elektrische auto 120
Verbouwing woning 144
Boot  144 
Studie 144

Hoe betaalt u terug?

U betaalt elke maand een vast bedrag via automatische incasso. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit terugbetaling.

Meer terugbetalen

U kunt altijd meer terugbetalen dan uw maandbedrag. Dit kost u niets. U maakt dan via Internet Bankieren geld over op het contractnummer van de lening.

Onderpand

Uw woning wordt geen onderpand voor deze lening.

Lagere rente met overwaarde

Is de overwaarde op uw eigen huis tenminste € 10.000,-? Dan betaalt u een lagere rente voor een Persoonlijke Lening tussen de € 2.500,- en € 75.000,- dan als u geen overwaarde heeft. De overwaarde van uw huis stellen we vast op basis van het verschil tussen de meest recente WOZ-waarde en uw huidige hypotheekschuld(en).

Rente

De rente staat vast. Tijdens de looptijd wijzigt de rente dus niet. Dit betekent dat u precies weet hoelang de lening loopt en wanneer u de lening heeft terugbetaald. Bekijk het overzicht van de rentepercentages.

Is de rente aftrekbaar?

Als u de lening gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw eigen koopwoning, is de rente van de Persoonlijke Lening is (net als sommige hypotheekvormen) aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting. Vraag uw belastingadviseur of u hiervoor in aanmerking komt.

Na het overlijden

Als u overlijdt, hoeft het bedrag tot € 75.000,- niet te worden terugbetaald. Er zijn een paar voorwaarden:

 • Als u samen een krediet heeft, moet het gaan om het overlijden van de persoon die als eerste in de kredietovereenkomst wordt genoemd.

 • Is uw schuld hoger dan € 75.000,-? Dan moet het bedrag boven de € 75.000,- wel worden terugbetaald.

 • De Persoonlijke Lening is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.

 • U had geen achterstand met betalen.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Goed om te weten

Wij vinden het belangrijk dat u niet meer leent dan u nodig heeft.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Aanvullende informatie

Voor dit product is een productwijzer (pdf, 106kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over de Persoonlijke Lening.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een contract voor een Persoonlijke Lening eruit ziet? Bekijk een voorbeeld (pdf, 47kB).

Vragen over Lenen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag en zondag van 9  tot 17.30 uur.

0800 - 024 07 19 (gratis)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief