Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over geld lenen

Geld lenen kost geld

Wanneer kunt u beter sparen of geld lenen voor een grote aankoop? Waar lenen andere Nederlanders voor? En wat zijn de risico's van geld lenen? Lees dit en meer in onze blogartikelen over lenen.

Voordeliger lenen door oversluiten?

Wist u dat rood kunnen staan op uw betaalrekening een lening is? En dat ook een klantenpas van een winkel, met de mogelijkheid om gespreid te betalen, een vorm is van lenen? Misschien betaalt u ook al met al een hoop rente per maand. Lees in het blog hoe u daarop bespaart.

Leen voordeliger door uw lening over te sluiten

Wat zijn de risico's van lenen?

Gaat u geld lenen voor een grote uitgave, of spaart u eerst het bedrag bij elkaar? Het is misschien verleidelijk om een lening af te sluiten. Maar wanneer is dat verantwoord? Lees het blog over de risico's, wanneer leent u teveel? en tips voor verantwoord lenen.

Hoe leent u verantwoord? Neem geen risico en lees ons blog met tips

Waar lenen Nederlanders voor?

Wist u dat 1 op de 5 Nederlanders geld leent? Dat blijkt uit onderzoek dat we samen met GfK deden. Wie zijn deze mensen? En waar lenen ze voor? Van het kopen van een auto tot het lenen voor een vakantie. In dit blog zetten we de belangrijkste leendoelen voor u op een rij.

autofinanciering meest populaire lening bij gezinnen

Spaart of leent u voor een nieuwe keuken?

Stel, u wilt een nieuwe keuken, maar u heeft te weinig spaargeld. Spaart u nog een tijdje door of sluit u een lening af, zodat u direct met de verbouwing kunt beginnen? Lees in ons blog hoe andere consumenten daarmee omgaan en wat het Nibud ervan vindt.

Sparen of lenen voor een nieuwe keuken?

Vragen over geld lenen? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Neem contact met ons op

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.