Naar de navigatie Naar de inhoud

Spaartips voor kinderen van 7 en 8 jaar

Sparen voor nu en later. Klinkt simpel, maar toch is het best lastig om te sparen. Ook voor uw kind is het een flinke klus. Met een aantal tips laten wij zien hoe u sparen leuker maakt voor uw kind. Bijvoorbeeld door uw kind zélf een spaardoel te laten kiezen. Of door te laten zien hoe het spaargeld groeit.

Laat uw kind zelf een spaardoel kiezen

Sparen zonder doel is best moeilijk. De hoogste tijd om een spaardoel te kiezen. Laat uw kind goed nadenken over wat hij of zij écht graag wilt hebben. Iets groots, zoals een eigen tablet voor zijn of haar favoriete spelletjes. Of gloednieuwe skeelers. Het is belangrijk dat uw kind hier zelf over nadenkt. Als u iets kiest, is uw kind misschien minder gemotiveerd om het spaardoel te halen. Laat u daarom verrassen door uw kind. Wat wil hij of zij graag hebben?

sparen voor iets groots

Bespreek geldcadeaus

Krijgt uw kind geld cadeau voor een goed rapport? Of voor zijn of haar verjaardag? Bespreek samen met uw kind wat er met het geld gebeurt. Gaat alles naar de spaarrekening? Of juist helemaal niets? Misschien bedenkt u samen met uw kind een middenweg. Zoals de helft van het geld op de spaarrekening zetten en de andere helft om uit te geven

Spaarpot legen

Grote kans dat contant geld snel wordt uitgegeven. En zelfs contant geld in een spaarpot is verleidelijk. Door het geld meteen op een rekening te storten, is de verleiding minder groot. Dan is sparen ook weer makkelijker. Bij de meeste geldautomaten kunt u samen met uw kind het geld eenvoudig op de rekening storten.

kijkje op de rekening

Laat uw kind een kijkje nemen op de rekening

Op deze leeftijd vindt u het waarschijnlijk minder fijn als uw kind zelf betalingen doet. Maar misschien is het wel handig als hij of zij kan zien wat er op de rekening gebeurt. Dan weet uw kind hoeveel er is gespaard. En of het spaardoel al (bijna) is bereikt.

U kunt zelf bepalen wat uw kind met een betaal- en spaarrekening kan doen. Zo kunt u ervoor kiezen dat uw kind wél de rekening kan inzien, maar nog geen betalingen kan doen.

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.