Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips om geld te bespreken

Hiermee kunt u geld bespreekbaar maken

Praat met uw zoon of dochter over geld verdienen

Uw kind zal vast wel eens vragen wat u verdient. Het is goed hier over te praten en uit te leggen dat niet iedereen evenveel geld verdient. Hierdoor leert uw zoon of dochter wat de reden is dat het ene kind meer heeft dan een ander.

Leer uw kind dat op ook echt op is

De meeste kinderen hebben achteraf wel eens spijt van een bepaalde aankoop. Het is beter hierover te praten dan uw kind extra geld te geven. Zo leert uw zoon of dochter goed na te denken voordat het iets koopt. Want op is op.

Maak een kasboekje met uw kind

Om de waarde van geld en producten te leren kennen, zou uw kind een tijdje al zijn of haar uitgaven bij kunnen houden. Geef uw kind daarvoor een speciaal schrift en laat het een tijdje alle aankopen opschrijven, met het bedrag er bij. Hiermee krijgt uw kind een goed beeld van waar het geld nu eigenlijk naar toe gaat. Maar ook wat producten eigenlijk kosten.

Een uitje naar de supermarkt

De supermarkt is een handige plek om over geld te beginnen. U kunt uw kind prijsverschillen tussen merken van hetzelfde product laten zien. Er zijn altijd aanbiedingen, spaaracties of andere reclames om te bespreken. En uw kind kan helpen met afrekenen, contant of met pin.

Geldspelletjes spelen

Sommige spelletje zijn goed te gebruiken om verder te praten over geld. Denk aan Monopoly maar ook aan gewoon winkeltje spelen. In de 'winkel' kunt u het verschil in prijs tussen verschillende producten uitleggen. En bij Monopoly kunt u uitleggen waarom 'hetzelfde' huis op een andere straat in het spel veel duurder is.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.