Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen van 7 en 8 jaar

Uw kind leren sparen

Rond deze leeftijd krijgt uw kind meer interesse in geld. En ook meer begrip van tijd. Dit is dan ook een goed moment om sparen aan te leren. Uw kind hoeft natuurlijk niet al zijn of haar geld te sparen. Dat leert uw kind makkelijker met een portemonnee en een spaarpot. Het geld in de portemonnee is voor nu. Het geld in de spaarpot voor straks.

Kinderen spelen samen met muntgeld
 
Kind schrijft op spaarkaart

Maak spaargeld zichtbaar voor uw zoon of dochter

Met een spaarkaart ziet uw kind hoeveel het al heeft gespaard, en hoelang het nog moet sparen tot het spaardoel. Het spaardoel moet iets zijn waar uw kind zelf graag voor wil sparen. Zo wordt het spaargeld zichtbaar en sparen leuk. Zorg ervoor dat uw kind klein begint en het spaardoel in enkele weken gehaald wordt.

 

Doet uw kind een miskoop?

Uw kind zal waarschijnlijk wel eens spijt hebben van een aankoop. Hierdoor leert uw zoon of dochter om beter na te denken voordat het geld uitgeeft. Weersta dan ook de verleiding bij te springen als uw kind daardoor voor iets anders geld tekort komt. Daarmee leert uw kind de waarde van geld beter. En om keuzes te maken.

2 jongetjes met een videogame in de winkel
 

Praten over reclame

Leer uw kind wat reclame eigenlijk is. Bijvoorbeeld door samen tv reclames te bekijken. Maar ook samen door folders te bladeren en op internet naar reclames te kijken. Een plek met veel reclame is natuurlijk ook de supermarkt. Laat de spaaracties zien van de supermarkt en op de verpakkingen van bepaalde producten.

 

Laat uw kind geld verdienen

U leert uw kind om met meer geld om te gaan door uw kind betaalde klusjes te laten doen. Denk aan de auto wassen, of oude kranten wegbrengen. En dan dus niet voor dingen als de eigen kamer opruimen of de afwas. Die horen er gewoon bij. U kunt het ondernemerschap van uw kind stimuleren door het klusjes bij de buren te laten doen. Of oud speelgoed te verkopen.

 

Leer uw kind over geld en banken

Vanaf 7 jaar is het goed om uw kind alvast iets over bankrekeningen uit te leggen. U kunt ook samen bankafschriften, Internet Bankieren en de betaalapp bekijken. Misschien is uw kind zelfs al klaar voor een eigen spaarrekening of betaalrekening. Met de Jongerengroeirekening kan uw kind sparen én betalen. U bepaalt dat en kunt alles instellen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Meer informatie over geld en uw kind


Er is nog veel meer te vertellen over geld en uw kind. U vindt heel veel informatie op www.nibud.nl. Heeft u nog vragen over onze kinderrekeningen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Ze vertellen u graag meer. Bel hiervoor met: 0900 - 0024.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.