Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen van 5 en 6 jaar

Begin met zakgeld

Zakgeld is dé manier om kinderen met geld te leren omgaan. 45% van de 5-jarigen ontvangt al zakgeld. Het gaat daarbij niet zozeer om het bedrag. Belangrijker is dat uw kind op een vast moment, een vast bedrag van u krijgt. Daarmee leert het om keuzes te maken, uitgaven te plannen en te sparen. Vergissingen maken hoort daarbij. De perfecte aanleiding om het met uw kind over geld te hebben.

Klein meisje oefent met een portemonnee
 
Afbeelding van het zakgeldcontract

Zakgeldcontract

Om zakgeld extra speciaal te maken is het leuk om samen een zakgeldcontract te maken. Daarmee geeft u zakgeld een 'officieel' tintje. U zet hier alle afspraken over zakgeld in. Hoeveel zakgeld uw kind krijgt en wanneer u het geeft. Dit is niet alleen leuk en leerzaam voor uw zoon of dochter, het voorkomt onduidelijkheden.

 

Uw kind en reclames

Het is belangrijk uw kind zo vroeg mogelijk te leren wat reclame precies is. Bekijk hiervoor samen reclamefolders, tv-reclames en in-app-reclames. Hierdoor herkent uw kind sneller wat reclame is, en waarvoor het bedoeld is. Uw kind zal er minder snel door verleid worden.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Meer informatie over geld en uw kind


Er is nog veel meer te vertellen over geld en uw kind. U vindt heel veel informatie op www.nibud.nl. Heeft u nog vragen over onze kinderrekeningen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Ze vertellen u graag meer. Bel hiervoor met: 0900 - 0024.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Overal en altijd kunnen inloggen

Geen e.dentifier? Toch inloggen!

Snel Bankieren

Soms heeft u geen e.dentifier bij de hand maar wilt u toch uw saldo weten. Met Internet Bankieren logt u dan in met een 5-cijferige identificatiecode. Deze code kunt u ook gebruiken voor de Mobiel Bankieren app.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief