Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen van 5 en 6 jaar

Begin met zakgeld

Zakgeld is dé manier om kinderen met geld te leren omgaan. 45% van de 5-jarigen ontvangt al zakgeld. Het gaat daarbij niet zozeer om het bedrag. Belangrijker is dat uw kind op een vast moment, een vast bedrag van u krijgt. Daarmee leert het om keuzes te maken, uitgaven te plannen en te sparen. Vergissingen maken hoort daarbij. De perfecte aanleiding om het met uw kind over geld te hebben.

Klein meisje oefent met een portemonnee
 
Afbeelding van het zakgeldcontract

Zakgeldcontract

Om zakgeld extra speciaal te maken is het leuk om samen een zakgeldcontract te maken. Daarmee geeft u zakgeld een 'officieel' tintje. U zet hier alle afspraken over zakgeld in. Hoeveel zakgeld uw kind krijgt en wanneer u het geeft. Dit is niet alleen leuk en leerzaam voor uw zoon of dochter, het voorkomt onduidelijkheden.

 

Uw kind en reclames

Het is belangrijk uw kind zo vroeg mogelijk te leren wat reclame precies is. Bekijk hiervoor samen reclamefolders, tv-reclames en in-app-reclames. Hierdoor herkent uw kind sneller wat reclame is, en waarvoor het bedoeld is. Uw kind zal er minder snel door verleid worden.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Meer informatie over geld en uw kind


Er is nog veel meer te vertellen over geld en uw kind. U vindt heel veel informatie op www.nibud.nl. Heeft u nog vragen over onze kinderrekeningen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Ze vertellen u graag meer. Bel hiervoor met: 0900 - 0024.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.