Naar de navigatie Naar de inhoud

Nuttige informatie over kleedgeld

Hoeveel kleedgeld geeft u uw kind?

Het Nibud adviseert kinderen vanaf hun twaalfde kleedgeld te geven. De hoogte van het kleedgeld hangt uiteraard ook af van wat u te besteden heeft. Een minimum van € 52,- per maand is nodig als uw kind alle kleding en schoenen zelf moet kopen.

Overeenkomst maken voor kleedgeld

Net als bij zakgeld geldt ook voor kleedgeld dat het heel belangrijk is duidelijke afspraken met elkaar te maken. Welke kleding betaalt uw kind zelf en wat betaalt u? Denk daarbij ook aan sportkleding, schoenen of een winterjas. U kunt al deze afspraken opschrijven in een kleedgeldcontract.

Wat als het kleedgeld op is of verloren?

Uw kind leert pas echt keuzes te maken als u hem of haar niet regelmatig iets extra's toestopt. Spring ook niet te snel bij als het misgaat en het geld op is. Fouten en miskopen horen erbij en zijn heel leerzaam. Leen of geef ook geen extra geld als het geld op is. Zo wordt uw zoon of dochter sneller zelf verantwoordelijk.

Leer uw kind verantwoordelijk met geld omgaan

Bespreek vooraf wat uw kind met zijn of haar geld kán en móet doen. Uw zoon of dochter kan daarmee zelf makkelijker keuzes maken. Komt uw zoon of dochter niet uit met het geld? Dan leert hij of zij sneller het belang van vooruit kijken en uitgaven plannen. Kortom, verantwoordelijk met geld omgaan. Een maandoverzicht kan hierbij helpen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.