Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen van 11 en 12 jaar

Een betaalrekening voor uw kind

Gaat uw kind al naar de middelbare school? Dan wordt het nu tijd om te leren met een betaalrekening en betaalpas om te gaan. Heeft uw kind een Jongerengroeirekening? Dan zet u eenvoudig de functie 'betalen' aan. Heeft uw kind nog geen eigen betaalrekening? Dan is dit een goed moment om een rekening aan te vragen.

Jongetje pint zelf bij terminal
 
Moeder en dochter samen op tablet

Leer uw kind veilig bankieren

Voordat uw kind een eigen betaalrekening krijgt is het goed samen de tips over veilig bankieren door te nemen. Doe dit zeker voordat u uw kind met een betaalpas of via Internet Bankieren laat betalen. Wilt u meekijken hoe uw kind Internet Bankieren gebruikt? Dat kan met de Jongerengroeirekening. U koppelt deze daarvoor in Internet Bankieren aan uw eigen rekening.

 

Wel of geen kleedgeld?

Sommige ouders geven geen kleedgeld en kopen liever zelf de kleding. Het geven van kleedgeld heeft wel zo zijn voordelen. Zolang ouders alles betalen, hebben de kinderen vaak geen idee wat iets kost. Door ze zelf kleding te laten kopen, kijken ze kritischer naar prijzen. En leren ze omgaan met een budget.

Jongetjes staaan vooor kledingrek
 

De mobiele telefoon en uw kind

Bijna alle kinderen van 12 jaar in Nederland hebben een mobiele telefoon. De meeste ouders kiezen voor prepaid met tegoed. Kiest u voor een abonnement? Stel het toestel dan zo in dat uw kind niet boven de bundel kan komen. U kunt uw zoon of dochter ook een deel van de kosten zelf laten betalen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Meer informatie over geld en uw kind


Er is nog veel meer te vertellen over geld en uw kind. U vindt heel veel informatie op www.nibud.nl. Heeft u nog vragen over onze kinderrekeningen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Ze vertellen u graag meer. Bel hiervoor met: 0900 - 0024.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.