Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen met geld leren omgaan

De toekomst van uw kind

Geef uw kind een mooie start

Een financiële basis voor de toekomst

Kinderen worden snel groot, dat merkt u vast ook. Een goede toekomst begint met een goede basis. Ook op financieel gebied. Of het nu gaat om sparen of uw kind leren omgaan met geld.

Jonge kindjes spelen met geld

Geld hoort bij de opvoeding

Jong geleerd is oud gedaan

Onderzoek wijst uit dat kinderen die al op jonge leeftijd leren met geld om te gaan, later minder vaak in financiële problemen komen. Daarom is zakgeld een belangrijk onderdeel van de opvoeding.

2 pubermeisjes lopen kledingwinkel uit

Volwassen met geld omgaan

Bijvoorbeeld met kleedgeld

Kinderen worden volwassen als u ze stap voor stap meer eigen verantwoordelijkheid geeft. Dat werkt ook zo met geld. Kleedgeld is een goede manier voor uw kind om te leren zelf keuzes te moeten maken.

  • 1
    Geef uw kind een mooie start
  • 2
    Geld hoort bij de opvoeding
  • 3
    Volwassen met geld omgaan

Samen praten over geld

Hoe u als ouder met geld omgaat, bepaalt mede hoe uw kind dat straks zal doen. Daarom is het belangrijk om over geld te praten. Dan kan uw zoon of dochter later zelf bewuste keuzes maken. Veel ouders vinden het lastig om hier met hun kind over te beginnen. Toch is er altijd wel een aanleiding te vinden. Bijvoorbeeld tijdens het winkelen, of bij het uitzoeken van een vakantie.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.